Însă povestea e mai emoționantă de atât. Din cine știe ce motiv, bărbatul murise. Iar femeia nu a suportat gândul să trăiască fără el. Așa că a cerut să fie îngropată de vie, în timp ce-și îmbrățișa tandru bărbatul.

Scena e veche din epoca bronzului, dar iubirea ce îi leagă pe cei doi pare la fel de actuală ca acum 3.000 de ani.

Amănunte precum fețele întoarse unul spre celălalt, frunțile care se ating sugerează intensitatea și puritatea sentimentelor.

Apoi, picioarele femeii sunt așezate peste cele ale bărbatului, într-o îmbrățișare totală.

schelete imbratisateSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

A băut otravă și a murit în brațele soțului, pentru a avea parte de iubirea eternă

Cultura din care cei doi făceau parte este renumită pentru înmormântările ”romantice”. Totuși, puține rămășițe trădează un nivel atât de înalt de intimitate.

Oamenii de știință au analizat rămășițele și au ajuns la concluzia că este exclus ca trupul femeii să fi fost așezat în această poziție după moartea ei, ”înscenând” o astfel de îmbrățișare. E clar că aceasta a fost dorința femeii, luată cât încă era în viață.

De-a lungul vremii au mai fost găsite morminte ale îndrăgostiților din acea perioadă și aceeași cultură. Au fost găsite rămășițele unui bărbat care ține în mâini mâinile femeii iubite sau un bărbat adormit pe veșnicie cu buzele pe fruntea femeii pe care o iubea.

Cel mai probabil, femeia din mormântul găsit recent a înghițit otravă după care s-a așezat lângă soțul său.

În acea perioadă instituția căsătoriei era foarte puternică. Oamenii credeau însă și în iubirea eternă, așa explicându-se astfel de morminte.

Foto: Captură YouTube

Vezi și Gestul emoționant făcut de o mamă după ce fiul ei s-a născut cu un semn mare pe față. Nu există iubire mai mare

Citește și: