„Vă scriu aceste rânduri cu emoție, atât pentru că este prima dată când fac un astfel de gest, dar și pentru că, în curând, va avea loc un eveniment important al vieții noastre de cuplu.

Greutățile ne călesc

Eu provin dintr-o familie cu șapte copii. Am avut o copilărie plină de greutăți și necazuri, din cauza neajunsurilor. Tata s-a stins de tânăr, iar noi, copiii, am fost nevoiți să muncim după orele de școală, pentru a ne asigura traiul familiei. În ciuda problemelor, am reușit cu toții să urmăm școli, să învățăm meserii. Iar asta ne-a ajutat în viață. La un moment dat, am întâlnit-o pe cea care s-a dovedit a fi jumătatea mea. Pot spune că Ileana a fost mereu ca o stea călăuzitoare pentru mine, ținându-mă pe drumul drept. Și nu a fost ușor.

Căci eu am lucrat mulți ani ca șofer și am petrecut multă vreme pe drumuri, departe de casă. Luni de zile eram în deplasare, pe mașina de mare tonaj, la construcția Canalului Dunăre-Marea Neagră, la Agigea. Au fost ani grei, în care pericolul pândea la tot pasul. Plecam la muncă gândindu-mă la soția mea, Ileana, și la fiica noastră micuță la acea vreme. Apoi, am fost trimis la Motru câțiva ani. Așa a crescut fiica noastră, care a ales să părăsească de tânără cuibul părintesc, alegând calea străinătății.

Amintirile cu Ileana sunt neprețuite

Anii au trecut, cu bunele și cu relele lor, iar noi am îmbătrânit unul lângă celălalt. Din fericire, fiica noastră ne-a dăruit doi nepoți, o fată și un băiat, iar noi ne bucurăm de dragostea și de respectul copiilor noștri dragi. Cum fiica noastră a plecat pentru un trai mai bun, ne-a revenit nouă responsabilitatea de a ne ocupa de nepoți. Suntem mândri de nepoata noastră care a terminat recent studiile liceale și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne rezervă viitorul pentru băiatul care este încă la școală.

În ciuda mulților ani de muncă, avem pensii mici, dar ne simțim bogați pentru că ne avem unul pe celălalt și niște copii minunați. Vârsta și-a pus amprenta asupra noastră, însă avem un bagaj bogat de amintiri, care ne păstrează zâmbetul pe buze. La 64 de ani ai mei și la cei 62 ai soției, în aprilie vom aniversa 40 de ani de căsnicie. Au trecut repede, în ciuda greutăților, dar au fost plini și atât de frumoși! Suntem mândri că nu am trăit degeaba.”

Sursa foto: 123rf.com