În fiecare zi, Thor merge pe străzile din Capacava do Sul, din sud-estul Braziliei, pe același traseu pe care el și stăpânul lui, Claudio, obișnuiau să-l facă zilnic.  Patrupedul  a devenit o celebritate printre localnici, datorită tributului pe care i-l aduce fostului sau stăpân, iar povestea lui a ajuns în ziarele din întraga lume așa cum s-a întâmplat și în filmul  „Hachiko: Povestea unui câine”, în care joacă Richard Gere.

Claudio a murit în 2015, la vârsta de 58 de ani, iar Thor a fost vizibil afectat, lipsindu-i pe semne, prietenul lui cel mai bun. Saionara Freitas, o vecină a bărbatului, i s-a făcut milă de cățel, văzând cât de nefericit e și l-a adoptat. “A încetat să mai mănânce, după moartea lui Claudio. Stătea întins în curtea casei, fără să se miște zile întregi. Era evident că era trist și îi era dor de prietenul său de-o viață. Eram așa supărată când îl vedeam atât de trist, așa că am rugat familia lui Claudio să mi-l dea mie în grijă, pentru că Thor era deja obișnuit cu mine și stătea cu mine fără probleme. Însă, deși am grijă de el în fiecare zi, inima lui îi aparține tot lui Claudio ”, a declarat femeia pentru Metro.

La doi ani de la moartea bărbatului, Thor începe să-și revină, însă pentru că își aduce aminte de Claudio, în fiecare zi urmează ruta pe care a făcută cu stăpânul lui mai bine de un deceniu. „În fiecare zi, el merge pe același traseu pe care obișnuia să-l facă cu Claudio. L-am urmărit de multe ori să văd unde se duce sau dacă merge pe alt drum, dar nu-și schimbă niciodată traseul. El merge pe lângă clinica veterinară, pe lângă loterie și merge de-a lungul străzii, oprindu-se la restaurantul unde Claudio obișnuia să-și ia prânzul. Se pare că el speră că stăpânul lui Claudio o să se întoarcă și pot să jur că am văzut lacrimi în ochii lui”, adaugă femeia.

Dacă vrei un câine loial, poți citi despre caracteristicile câinilor din rasa Schnauzer, Terra Nova sau Samoyed.

Filmul  „Hachiko: Povestea unui câine” relatează prietenia profundă dintre Ueno, un profesor universitar deosebit interpretat de Richar Gere,  si Hachiko, un câine din rasa Akita, abandonat într-o gară, pe care profesorul îi ia acasă. Paturpedul dă dovadă de un devotament profund față de stăpânul lui, așteptându-l în fiecare zi în fața gării, să se întoarcă de la școală, chiar și după moartea acestuia.