Tamy era o fetiță normală, nici mai slabă, nici mai grasă decât colegele ei. Însă când avea 8 ani, l-a văzut pe tatăl ei cum se stinge din viață. A căzut pe podeaua de la bucătărie, în urma unui atac de cord, și a murit. L-a văzut cum își dă ultima suflare. Însă nu această traumă a fost cea care a împins-o să se refugieze în mâncare.

Moartea subită a tatălui ei a declanșat o reacție în lanț. Mama ei a intrat într-o depresie adâncă din care nu a mai reușit să iasă. ”Deja nu se mai ridica din pat. A fost ca și cum am pierdut-o și pe mama”, povestește Tamy.

Ea a devenit responsabilă de cumpărăturile în familie. Cum avea bani pe mână și nimeni nu îi cerea socoteala, a început să cumpere ce îi plăcea: fast-food, înghețată, sucuri, plăcinte, alimente care nu ar fi trebuit să se regăsească în regimul ei, sau cel puțin nu atât de des.

”Mâncarea a devenit prietena mea. Era părintele meu, prietenul meu, iubitul meu”

”Puteam să mănânc ce doream, când doream, mâncarea a devenit prietena mea. Era părintele meu, prietenul meu, iubitul meu”, povestește Tamy despre relația ei cu mâncarea, care a evoluat alarmant de repede.

”Mâncam junk food tot timpul și mâncam până în punctul în care mi se făcea rău”, povestește femeia.

La 14 ani cântărea deja 64 de kilograme și începuse deja să fie batjocorită de colegi. Doi ani mai târziu se lăsase de școală și ajunsese să cântărească 80 de kilograme.

În tot acest timp, mama ei era mai mult în spital, tratată fiind pentru depresie, așa că Tamy s-a văzut nevoită să muncească pentru a se întreține. Neterminând școala, a acceptat un job de femeie de serviciu.

La 18 ani l-a întâlnit pe James, coleg de muncă, și el angajat să facă curățenie. S-au îndrăgostit imediat, mai ales că ”James era prima persoană care i-a dat atenție” lui Tamy.

”Îmi plăceau fetele mai plinuțe, așa că asta m-a atras la Tamy”, explică, peste ani, James.

Numai că ghinionul sau inconștiența a făcut ca Tamy să rămână însărcinată la doar o lună de când au început să iasă împreună. ”Pentru prima oară lucrurile păreau că sunt bune, dar nu a durat”, povestește Tamy.

Prinsă într-o căsătorie pe care nu și-o mai dorește

Anii au trecut, iar în prezent James și Tamy nu se mai iubesc. Sunt forțați însă să stea împreună, pentru că James e singurul care poate avea grijă de Tamy și de fiul lor adolescent.

Deși își dorește să iasă din acest mariaj în care nu mai există iubire, Tamy nu vede nicio cale, se simte prinsă ca într-o capcană. Singura care o alină e în continuare mâncarea. Însă tot mâncarea e și singura care o izolează de lume.

Nu suferă doar pentru felul în care arată, ci are dureri intense, îngrozitoare, din cauza burții care îi atârnă până aproape de podea. ”Să trăiesc în acest corp e îngrozitor. Burta mea aproape că e o entitate proprie. E dureros”, explică Tamy coșmarul prin care trece.

femeie 300 kgSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

”Simt că nici nu mai trăiesc. Doar exist. E îngrozitor”, își sfrâșește Tamy trista poveste. Femeia a apelat la o emisiune, unde va beneficia de ajutorul mai multor specialiști. Însă doar de ea depinde să găsească puterea de a se lupta cu monstrul din interiorul său.