Emilie Larter  avea 22 de ani când a mers  voluntară la un orfelinat din țara africană când un băiețel, ce venise de cinci zile pe lume, i-a fost pus în brațe. Ea a avut grijă de micuț după ce mama lui a murit din cauza unei hemoragii la scurt timp după ce l-a născut, lăsând singuri pe lume șapte copii.

unganda 4SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Bebelușul era foarte mic când mama lui a murit și nu apucase nici să fie hrănit de aceasta sau să-i pună un nume, așa că a fost numit Adam. Pentru că nu avea cine să aibă grijă de el, Emilie a început să-i schimbe scutecele și se trezea în timpul nopții să-l hrănească , iar apoi și-a prelungit călătoria în Uganda cu încă două luni ca să aibă grijă de el. Când s-a întors în Marea Britanie, tânăra se gândea doar la micuț. Ea a mai mers de câteva ori în vizite să-l vadă, dar pentru că îi era greu să stea departe de el a decis să se întoarcă în Uganda, unde și-a găsit o slujbă full-time ca profesoară ca să aibă în continuare grijă de Adam și a demarat procedurile în încercarea de a-l adopta. Ea speră să-l ia cu ea în țara sa natală. „Nu-mi mai pot imagina viitorul fără el”, a spus aceasta.

A avut grijă de el, imediat după naștere

Aceasta trebuie să stea un an în Uganda ca să poată să-i devină mamă adoptivă, însă între timp, aceasta și-a pierdut slujba. Pentru că nu a reușit să se angajeze în altă parte, nefiind posturi disponibile, ea și-a deschis o pagină pe un site de strângere de fonduri goufundme.com  în care face apel la oameni să o ajute cu bani pentru a putea acoperi costurile necesare adopției. Ea a reușit să strângă până acum 4.500 de lire sterline de la oameni care au fost impresionați de povestea lui Adam și de gestul femeii.

 

„Am nevoie de bani ca să termin procesul de adopție. Eu nu mai am un venit care să mă ajute să plătesc aceste demersuri, așa cum mi-am propus inițial. Vă cer vouă ajutorul ca să mă asigur că nu vom fi despărțiți din nou. Anul următor, sper cu disperare să devin mama legală a lui Adam”, a scris aceasta.

Larter, care s-a oferit voluntară în Uganda, imediat după ce a terminat facultatea, plănuia să călătorească în mai multe țări în scop caritabil, însă evenimentul dramatic care a avut loc la nașterea lui Adam a făcut-o să înțeleagă că viața avea un alt plan pentru ea. „Era doar o altă dimineață la orfelinat, să schimb scutece, să mă joc cu copiii…când am primit un telefon. Mai mult oameni au încercat să ne contacteze. Ne-au spus că un bebeluș are mare nevoie de noi. Ne-am pregătit repede și am plecat spre el în Butagaya. Când am ajuns am observat că are loc o înmormântare. O femeie murise, lăsând în urmă șapte copii. Cel mai mic copil avea doar cinci zile. Mama lui a murit în urma unei hemoragii puternice după naștere. Nu primise lapte de la sân sau lapte praf și nu era nimeni dispus să aibă grijă de el. Mama lui a părăsit această lume chiar înainte să apuce să-i dea un nume. L-am luat și am devenit îngrijitoarea lui. Nu mai dormeam noaptea, dar acest lucru nu mă deranja. Mă simțeam privilegiată că am grijă de el”, povestește britanica.

„Mi-am prelungit vizita aici și am mai stat aproape două luni cu el. L-am numit Adam. Nu făceam mare lucru, însă nu m-am plictisit în nici o zi. Puteam să stau și să-l privesc ore în șir”, a mai spus aceasta.

Emilie speră acum să strângă suficiente fonduri pentru a reuși să-l ia pe Adam cu ea în Leigh, Anglia, de unde este ea.