„Sunt convinsă că mulţi dintre cei care aud despre un om că nu are averi, că suferă din cauza unor boli şi nu întrezăreşte la orizont un viitor foarte strălucit, nu pot concepe ca acea persoană să fie fericită. Chiar dacă Dumnezeu nu a vrut să să mă înzestreze cu bogăţii materiale de invidiat, eu mă consider foarte bogată, căci am parte de cele mai de preţ avuţii pe lumea asta: o fetiţă şi un băiat, un soţ deosebit. Fericirea se clădește treptat.

Fericirea se clădeşte pe iubire

Ne-am căsătorit în urmă cu 5 ani. Fără să avem pe nimeni care să ne ajute şi nimic. Cu alte cuvinte, am pornit de la zero. Ne-am construit fericirea doar pe încrederea unul faţă de celălalt. Și pe iubirea nemărginită care ne uneşte. În timp, am primit două comori: pe Alin şi pe Maria. Stăm cu chirie. Și trăim din puţinul rămas după ce ne achităm toate datoriile lunare. Cu toate acestea, privirea limpede şi nevinovată a celor patru ochişori jucăuşi, mânuţele acelea care ne mângâie pe obraz şi râsetele cristaline care ne înconjoară ne dau putere şi speranţă. Nu îndrăznim să visăm la imposibil. Nu sperăm ca într-o zi să locuim într-un palat. Ci ne dorim o casă a noastră. Căci fericirea se clădește ca și o casă, cărămidă cu cărămidă.

Ce nu te doboară te face mai puternic

Uneori mă surprind gândindu-mă cu teamă la viitor. Căci boala nu-mi permite să muncesc. Totuşi, nu pot să stau cu mâinile încrucişate aşteptând să-mi bată norocul la uşă. Muncesc noaptea, câte 4 ore, pentru a le putea oferi copiilor ceva în plus. Şi de ce nu, astfel îmi fac şi mie un cadou nepreţuit: zâmbetul lor. E foarte greu să porneşti la drum fără sprijin, doar cu o geantă în mână şi o desagă de visuri în spinare. Pe de altă parte însă, e atât de frumos să ştii că ai parte de iubire împărtăşită, să simţi că Tatăl din Cer te veghează şi îţi dă putere! Cred cu tărie că într-o zi soarele va răsări şi pe strada noastră şi vom putea să le dăruim copiilor noştri ceea ce nu a putut nimeni să ne ofere nouă. Ne avem unii pe alţii şi asta este cel mai important.”

Sursa foto: 123rf.com