„Eram doar o copiliţă pe vremea când l-am întâlnit. Aveam 16 ani şi era pentru prima dată când simţeam fiorii iubirii. Vârsta mea fragedă nu-i lăsa pe cei din jur să-mi observe maturitatea din gândire. Motiv pentru care o lume întreagă îmi era împotrivă, atunci când venea vorba despre relaţia sentimentală pe care o aveam. De ce? Pentru că prejudecăţile nu le dădeau voie să privească în viitor. Un cuplu format dintr-o fetişcană şu un bărbat cu 13 ani mai mare ca ea nu avea cum să dureze în timp, în viziunea lor. Dar, fără iubire, nimic nu e posibil.

Dacă vrei cu adevărat, se poate!

Am primit cu bucurie şi multă emoţie prima cerere în căsătorie. Fluturaşii ce zburdau zglobii în stomacul meu m-au făcut să spun „da“ fără reţinere, dar şi fără să mă gândesc la consecinţe. Eram atât de fericită! Se ştie doar că prima iubire îţi trezeşte în suflet cele mai frumoase trăiri. Iar mie îmi plăcea starea aceea de a fi îndrăgostită. Numai că diferenţa de vârstă părea să fie atunci un mare obstacol în calea fericirii noastre. Mai mult, eu eram minoră. Iar părinţii mei nici nu voiau să audă ca eu să mă căsătoresc cu un bărbat mult mai mare decât mine.

Cu toate astea, după îndelungi discuţii şi pledoarii, am reuşit să-i conving pe ai mei. Era dorinţa mea şi nimeni nu-mi putea sta în cale ca să mi-o îndeplinesc. Prin urmare, “hopul” ce părea de netrecut a fost depăşit. Cum acordul părinţilor nu mai era o problemă, ne-am prezentat cu toţii la oficiul stării civile, pentru a vedea care sunt următorii paşi de parcurs. Căsătoria unei minore nu e un eveniment foarte obişnuit. Am mers apoi la Inspectoratul şcolar, ca să vedem dacă, în urma căsătoriei, mi se va permite continuarea studiilor. Eram abia în clasa a IX-a şi nu-mi permiteam să risc exmatricularea.

Fără iubire, nu e fericire

Dar nu am întâmpinat probleme nicăieri. Şi uite-aşa, pe data de 28 iulie 2001, ne-am unit destinele pentru totdeauna. A fost un vis devenit realitate. Nici nu pot exprima în cuvinte ce am simţit în clipa în care am îmbrăcat rochia de mireasă. Toată lumea s-a distrat pe cinste la nunta noastră. Pentru noi a fost cea mai frumoasă zi, un moment care a încununat victoria iubirii noastre împotriva celorlalţi. Anii au trecut. Dragostea enormă care ne-a unit nu s-a stins. Dimpotrivă, creşte cu fiecare zi tot mai mult. Între timp, a venit pe lume şi Denis, o minune de băiat, acum în vârstă de 1 an şi 8 luni. Dumnezeu ni l-a dăruit ca să ne împlinească. Mai frumos de atât nici că se putea fructifica o asemenea iubire! Şi nu pot acum decât să îndemn pe toată lumea să creadă în puterea dragostei adevărate şi să-şi asculte inima atunci când iubesc.”

Sursa foto: 123rf.com