„Dragostea nemăsurată pe care i-o port băiețelului meu m-a împins să fac acest gest. În alte condiții, poate că nu aș fi îndrăznit vreodată să-mi strig disperarea în gura mare. De ce oare am ajuns cu toții să trăim vremuri în care zilele și sănătatea să se poată cumpăra cu bani?

Sănătatea e scumpă, mai ales fără auz

Anul trecut, băiatul meu a fost programat pentru o intervenție chirurgicală, în vederea unui implant cohlear. Aceasta presupune introducerea unui aparat, menit să-i permită copilului cu deficiență de auz să audă sunetele din jurul lui. Specialiștii spun că un copil surd trăiește cu un sentiment permanent de frică și cu nevoia de izolare. În plus, apar cu timpul și problemele de vorbire, dezvoltarea intelectuală slabă și tulburări de comportament. Ori eu nu-mi doresc așa ceva pentru băiatul meu. Căci el este inteligent, jucăuș și a ieșit învingător din lupta cu boala, chiar dacă a fost chinuit încă de la 3 luni de viață.

Soarta joacă feste

Era doar un bebeluș când a fost la un pas de moarte. Și, în ciuda previziunilor medicale, cum că va reuși să meargă abia în jurul vârstei de 4 ani, el pășește pe propriile piciorușe încă de la 2 ani. Mi-e ciudă că lipsa banilor mă împiedică să-i ofer un viitor normal, pe care îl merită. Știu, asta e realitatea zilelor noastre: nimic nu e gratis. Dar cum să fac să scap din acest cerc vicios? Vreau să-mi aud copilul strigându-mă și răspunzându-mi. Nu este singurul copil din țară cu această problemă. Dar îmi doresc să-l văd jucându-se cu alți copii de vârsta lui, mergând la școală, strigând de bucurie și fiind capabil să-și poarte singur de grijă. Acum, mi se rupe sufletul când văd că numai ochii lui pot să comunice. Dumnezeu a făcut o minune deja pentru el, oferindu-i o nouă șansă la viață.”

Sursa foto: 123rf.com