Cumplita boală vitiligo i-a marcat copilăria lui Kartiki care era mereu umilită la școală și izolată. Acasă, din fericire, prăinții o încurajau și astfel au reușit să sădească în mintea fetiței ambiția de a reuși în viață, în ciuda maladiei autoimune. ”Oamenilor le era teamă să mă îmbrățișeze, să mă atingă, sau chiar să treacă pe lângă mine. Am încercat medicamente, ba chiar și ritualuri, deși medicii le spuseseră clar părinților mei că boala aceasta nu se va vindeca niciodată.

Citește și..

Cum să scapi de negi, alunițe și petele de vârstă cu remedii naturale

Petele de vitiligo s-au tranformat în picturi

În urmă cu aproape un an, a decis să-și transforme boala în artă. ”Am început să-mi analizez petele de pe trup, să observ dacă au mai apărut altele. Așa am observat că una dintre petele de vitiligo de pe picior semăna cu logoul companiei Apple și, în joacă, l-am pictat. Mi-a plăcut cum arăta și așa mi-a venit ideea. Mi-am cumpărat acuarele non toxice și am început să mă distrez. M-am fotografiat și apoi am arătat multora pozele. Profesorii de la școală m-au lăudat și au dus povestea mea mai departe”, a povestit adolescenta bolnavă de vitiligo.

În doar câteva zile, tânăra indiancă a devenit dintr-o elevă izolată într-un colț de clasă, o colegă interesantă. Și-a făcut noi prieteni imediat, le-a explicat tuturor ce înseamnă vitiligo, iar ideea i-a inspirat pe mulți alți bolnavi să nu se mai lase copleșiți de petele de pe piele. ”Regina vitiligo”, căci așa e cunoscută Kartiki pe internet, e acum considerată un artist inovator. Ea bate India în lung și-n lat și ține discursuri motivaționale pentru cei asemeni ei.

Citește și…