Simona Halep a intrat în clasa I în anul 1998 şi a absolvit clasa a VIII-a B în anul şcolar 2005/2006. Imaginea şi comportamentul ei din şcoală nu diferă deloc de cele actuale. Istorisirile celor care au învăţat-o carte zugrăvesc o fetiţă liniştită, modestă, inteligentă şi foarte conştiincioasă. Un elev model.

 Învăţătoarea Simonei Halep a fost Mariana Chirilă

”Mânca-o-ar mama să o mănânce! Este o dulceaţă! Este sufletul meu!“, au fost primele cuvinte, pline de emoţie, ale acesteia, când a aflat de ce am sunat-o. Ieşită la pensie de doi ani, învăţătoarea Simonei avea 45 de ani când tenismena a început şcoala. A îndrăgit-o pe fetiţă de când a văzut-o. ”M-a impresionat din prima zi. Nu aveai cum să nu o remarci. Era ascultătoare şi avea o ambiţie ieşită din comun, care a dus-o spre performanţă”.

”Când se comentează ceva de ea, spun mereu: «Este fetiţa mea!». A fost un copil docil, care înţelegea tot la ore. Vedeai aceasta din ochişorii ei mari şi expresivi. Făcea faţă lejer problemelor şcolare. A ajuns o sportivă de vârf şi la fel este şi din punct de vedere intelectual. O elevă de nota 10 sau de foarte bine“, o descrie fosta sa învăţătoare, care pune un mare plus şi în dreptul familiei Simonei. „Au susţinut-o necontenit. Este produsul familiei, care a făcut eforturi deosebite“, spune Mariana Chirilă.

Citește continuarea pe www.libertatea.ro