„Suntem căsătoriţi de 12 ani şi nu credeam că, după atâta vreme şi după ce am trecut prin atâtea situaţii dificile împreună, soţul meu ar putea fi interesat de altă femeie. Unul dintre amicii lui îşi schimbă prietenele ca pe cămăşi şi mi-e teamă că îl influenţează. La o petrecere, mi s-a părut că este atras de-a binelea de vecina gazdei noastre, care venise singură şi era extrem de drăguţă cu orice bărbat o băga în seamă“, ni se destăinuie o cititoare fidelă a revistei, care ne scrie din Bucureşti.

Interesat de altă femeie sau doar sociabil?

Urmăreşte-i cu atenţie comportamentul în preajma celeilalte să te asiguri că este atras de ea şi că nu este doar amabil. Dacă răspunde scurt întrebărilor ei şi se îndepărtează repede, poţi fii liniştită. Dar dacă observi că îi place să prelungească dialogul şi caută diverse pretexte să mai rămână lângă ea, acesta este un semnal de alarmă. Pe de altă parte, trebuie să urmăreşti şi comportamentul ei în preajma soţului tău. Nu trebuie să fii expertă ca să recunoşti o femeie interesată de un bărbat.

Când discuți despre comportamentul lui

Ar fi bine să nu spui că vezi că este interesat de altă femeie într-un moment de tensiune, când tu eşti prea supărată sau când el nu are chef de discuţii. Alege o seară relaxantă, aranjează-te puţin să fii sigură că îi captezi atenţia şi începe discuţia despre cealaltă cu o glumă. Câteva remarci ironice te vor ajuta să îi arăţi că te-a deranjat profund modul în care a flirtat cu acea femeie. Nu trece cu vederea peste acest incident. Dacă păstrezi tăcerea, el va rămâne cu impresia că nu a făcut nimic greşit.

Îl ierți sau îl pedepsești?

Dilema este greu de rezolvat. Ochii văd, inima cere… dar cât de mult rezişti când el trimite ocheade alteia sau face glume numai ca să o audă râzând. Nu este cazul să te enervezi imediat. În relaţiile de durată, uneori, bărbaţii simt nevoia să primească o confirmare că mai sunt atrăgători. Un flirt nevinovat, dacă nu se repetă, nu reprezintă nici o problemă. Dar de câte ori eşti în stare să îl ierţi? Probabil că te-ai gândit la tot felul de pedepse: să nu mai găteşti, să nu îi mai calci cămăşile, să pleci de acasă vreo lună sau să flirtezi la rândul tău cu un coleg de al lui pe care deja este invidios pentru că are salariu mai mare.

Fiți sinceri unul cu celălalt

Staţi de vorbă şi încearcă să înţelegi de ce simte nevoia să flirteze. Este important să afli cum se simte cu adevărat: dacă flirtează cu altă femeie din vanitate să se simtă admirat sau dacă vrea într-adevăr să o seducă. Poate că flirtează cu altele tocmai pentru a-ţi atrage ţie atenţia, dacă relaţia voastră intimă şchioapătă în ultima vreme. Sau poate că nici nu îţi dă seama că flirtează şi nu ştie cât de mult te răneşte. De la caz, la caz, trebuie să vorbeşti deschis cu soţul tău pentru că resentimentele adunate în timp vă pot conduce la certuri sau chiar la despărţire.

Citește și:

Povești adevărate: ”Fraza care mi-a salvat căsnicia”

Test: Cum reacționezi când ești înșelată

Sursa foto: 123rf.com