”E bine că au plecat împreună”, a spus, printre lacrimi, fiica lor, Caroline Bedford.

Aceasta a povestit și cum s-a întâmplat totul. Întâi, Peter Bedford, în vârstă de 86 de ani, a fost internat în spital, sâmbătă seara, în 12 mai. Însă soția sa, Ruth, de 83 de ani, rămasă singură acasă, a murit luni. Își pierduse deja speranța că soțul ei se va face bine.

La anunțul veștii morții soției sale, și Peter și-a dat ultima suflare, la distanță de 9 ore de lamoartea soției sale, cea lângă care stătuse timp de 61 de ani. Anul trecut cei doi au sărbătorit nunta de diamant, mână în mână, așa cum au trăit în tot acești ani.

Peter Bedford a emigrat după Al Doilea Război Mondial din Marea Britanie, unde a cunoscut-o pe Ruth, cea care urma să-i devină soție în 30 decembrie 1957.

Peter și Ruth au lăsat în urmă trei copii – Michael, Simon și Caroline – și doi nepoți.

Au murit de ”inimă rea”

Deși astfel de povești de viață tragice – în care membrii unui cuplu de cursă lungă să moară la distanță foarte mică unul de altul –  sunt rare, oamenii de știință au studiat subiectul, ajungând la concluzia ca moartea ”de inimă rea” este reală.

Cel rămas brusc văduv se confruntă nu doar cu suferința emoțională, ci și cu cea fizică, el având dureri de inimă la propriu. Sindromul inimii frânte, numit și cardiomiopatie indusă de stres, poate ucide, iar în cazul în care persoana în cauză e vârstnică, acest lucru se întâmplă adesea. Li se poate întâmpla, însă, și adulților tineri și sănătoși.

Un studiu efectuat la Harvard în urmă cu câțiva ani arăta că probabilitatea ca o persoană să moară creşte subit cu 30% în primele trei luni după decesul partenerului. Așa se explică de ce multe persoane rămase văduve sfârșesc brusc, nu la mult timp după moartea partenerului.

Foto: Captura video YouTube

Vezi și Mai ceva ca Hachiko. Un cățel iubitor stă de 10 ani lângă mormântul stăpânului său și nu vrea sub nici un chip să plece de acolo

Citește și: