Intoarsa din vacanta, initial femeia de 55 de ani nu si-a dat seama ca ceva era in neregula. Abia dupa 9 zile a vazut ca fruntea avea un aspect neobisnuit. A mers la camera de urgenta, iar medicii i-au spus ca, cel mai probabil, era o intepatura de insecta care se infectase.

Desi a luat antibiotice, starea nu i s-a imbunatatit, dimpotriva. Peste inca trei zile, s-a intors la spital, pentru ca aparusera si alte simptome: umflatura de pe frunte extinsese, cuprinzandu-i si pleoapele. In plus, aparusera si dureri.

La o examinare mai atenta, medicii au vazut ca in fruntea femeii exista un mic orificiu. Femeia a fost internata, pentru mai multe investigatii. S-a descoperit ca orificiul era locul prin care larva respira. Ca insecta sa poata fi extrasa, a fost astupat orificiul cu o crema, moment in care larva a fost obligata sa iasa la suprafata, pentru a putea respira.

Odata extrasa, medicii au identificat-o ca fiind din specia Cordylobia rodhaini, endemica junglei africane. Totusi, o astfel de larva rareori ajunge sa infesteze oamenii.

In cazul femeii, a ajuns in pielea ei de pe o esarfa cumparata de la un magazin aflat in strada. Cel mai probabil insecta isi depusese ouale in esarfa, iar femeia si-a strans parul cu aceasta.

Vezi si Incredibil ce a pățit o femeie la plajă! A lovit-o un val și viața ei s-a transformat în coșmar

Citeste si: