Nissa, o mamă din Arizona, în vârstă de 38 de ani, a povestit pentru revista „People” că toată viața a fost o persoană supraponderală. Prima dietă a ținut-o încă de la vârsta de 12 ani, iar ani la rând a slăbit și s-a îngrășat înapoi între 10 și 26 de kilograme, iar și iar. Însă, în sfârșit, a descoperit o metodă, care a ajutat-o să dea jos nu mai puțin de 45 de kilograme, iar acestea nu au revenit și se simte mai bine ca oricând. Drept urmare, a decis să-și facă publică povestea în revista „People”, pentru a ajuta și alte femei care se confruntă cu aceeași problemă pe care a avut–o ea.

„În urmă cu ceva timp, dietele însemnau pentru mine să număr calorii și să mă asigur că mănânc produse cât mai slabe și degresate și o grămadă de alimente procesate. Făceam o grămadă de exerciții, dar nu aveam rezultate”, a povestit ea.

NissaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

„Ani întregi, mâncam alimente sărace în calorii și făceam mișcare în fiecare zi a săptămânii, cel puțin două ore pe zi. Ajunsesem la un moment dat, să am atâtea restricții și să mă simt privată de atâtea lucruri, încât în cele din urmă cedam și dădeam năvala în produse de tip junk food, câștigând astfel înapoi kilogramele pierdute”, a mai spus ea.

Citește și: Conchita Wurst, de nerecunoscut. Cum arată „cântăreața cu barbă” acum

Dieta ketogenică a avut rezultate spectaculoase pentru Nissa

Graun a ajuns astfel să cântărească 82 de kilograme. Însă, în 2014 a devenit mamă pentru prima dată și a luat în sarcină încă 30 de kilograme, pe care nu a reușit să le dea jos. Mai mult, ea a fost diagnosticată cu diabet gestațional.

„Mi-au spus că dacă nu-mi controlez dieta, o să mă lupt cu diabetul toată viață. Astfel, la șase luni după naștere, am încercat cu disperare să slăbesc, apelând la toate trucurile pe care le-am încercat și înainte- număratul caloriilor, exerciții fizice- dar nimic nu părea să mă ajute”, a adăugat Nissa.

Apoi, femeia a aflat despre o dietă care era total opusă de tot ce ținuse până atunci, dieta ketogenică. Săracă în carbohidrați, bogată în grăsimi sănătoase, proteine și legume, și a încercat-o fără să stea pe gânduri.

„Chiar avea rezultate pentru mine. Am tăiat toți carbohidrații procesați și am adăugat grăsimi sănătoase, precum uleiul de cocos și untul. Acul cântarului a început să se miște, ceea ce nu se întâmplase deloc până atunci”, a povestit americanca.

A combinat dieta ketogenică cu postul intermitent

Dieta ketogenică presupune consumul de grăsimi și proteine, fiind eliminați carbohidrații în cea mai mare parte. Puținii carbohidrați permiși sunt din fructe cu indice glicemic mic, legumele verzi, salatele cu frunze verzi, iar aportul total de carbohidrați trebuie menținut la sub 50 g pe zi.

Mai mult, ea a combinat acest regim cu dieta postului intermitent 16/8 , care presupune că timp de 16 ore pe zi nu ai voie să mănânci nimic, ci ai voie să-ți iei mesele doar într-un interval de 8 ore. De exemplu, dacă micul dejun îl consumi la ora 9, cina o vei mânca la ore 17.00, iar apoi nu ai voie să mai mănânci nimic. „După cină nu mai mâncam nimic. Mă trezeam dimineața, făceam repede câteva exerciții, iar micul dejun îl mâncam abia la ora 8 sau 9 dimineața. Acest lucru m-a ajutat să-mi scad nivelul de zahăr din sânge și medicii au zis că nu mai sunt considerată diabetică”, a adăugat ea.

Graun a recunoscut că la început a fost sceptică când a început dieta postului intermitent, dar a dat rezultate rapide pentru ea. Astfel, a scăpat de 45 de kilograme. După doi ani, a rămas din noi însărcinată, dar nu a mai fost diagnosticată cu diabet gestațional. Iar ce a luat din nou în sarcină, a reușit să slăbească rapid urmând aceleași reguli.

„A fost pentru prima dată când am mâncat într-o dietă mâncare adevărată. Corpul meu primește ceea ce are nevoie și pare să iubească acest lucru”, a mai spus Nissa.

Femeia a recunoscut că și-a păstrat hainele de când avea peste 100 de kilograme pentru că se gândea că se va îngrășa la loc, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Deja are mai bine de doi ani de când a reușit să-și mențină silueta pe care a dobândit-o și se simte în corpul ei mai bine ca oricând.

„Îmi păstram hainele mari pentru că întotdeauna ajungeam să am din nou nevoie de ele. Acum, mă simt foarte bine că am reușit să-mi mențin aceeași siluetă în fiecare an”, a mai adăugat ea.

 

Dieta postului intermitent  16/8 a fost creată de Martin Berkhan și implică un interval de 16 ore de post și o fereastră de 8 ore, în care poți consuma toate caloriile necesare organismului.

Citește și: