„În fiecare săptămână, primesc de la fiica mea, Elena, cel mai drăguț cadou: revista mea de suflet, pe care o citesc cu mare drag și pe care o aștept cu nerăbdare. Până acum, nu am îndrăznit să-mi destăinui sentimentele. deși vă consider deja prietene. Acum însă, când simt că Dumnezeu mi-a împlinit o mare parte dintre dorințe, vreau să vă împărtășesc bucuria pe care o trăiesc.

Ce nu te doboară te face mai puternic

Poate că viața mea nu a fost una ușoară. Poate că nu am reușit să urc pe culmile succesului și ale afirmării. Dar am reușit să găzduiesc în casă și în suflet comori neprețuite, de o valoare inestimabilă. Sunt mama a doi copii minunați, de-acum adulți în toată puterea cuvântului. Elena are 27 de ani, iar Alex 25. Și pot spune, cu mâna pe inimă, că nu m-au dezamăgit niciodată. Copiii sunt minunați. Nu a fost ușor să-i cresc, să-i educ și să-i ghidez pe calea vieții. Dar am luptat din răsputeri pentru ei.

Nici măcar boala nu a reușit să mă îngenuncheze, să-mi spulbere speranța de a-i vedea realizați, la casele lor. Soarta a vrut să mă dedic copiilor mei în totalitate. Așa se face că am fost nevoită să rămân casnică, să stau acasă, în loc să am un serviciu. Și nu îmi pare rău, căci roadele muncii de atunci le culeg cu mândrie azi. Elena și Alex dovedesc că au primit o educație sănătoasă. Privind înapoi, în timp, îmi dau seama că niciun sacrificu nu e prea mare, atunci când vine vorba de copiii mei.

Copiii sunt comorile fericirii

Chiar dacă, din diverse motive, eu nu am reușit să mă bucur de realizări profesionale, fiica și fiul meu excelează. Elena este studentă acum la a doua facultate. E o fată studioasă, citește mult. Lectura e o moștenire de familie, cred eu. Și mie, și soțului, ne place să ne delectăm evadând în alte lumi, prin cititul cărților. Nu cu mult timp în urmă, mi-a oferit și o nouă titulatură, cea de soacră.

Sunt atât de fericită pentru ea! S-a căsătorit cu un bărbat bun, demn, are o familie frumoasă, liniștită, în care dragostea încălzește căminul conjugal. Noi, ca părinți, nu putem decât să ne bucurăm de alegerea ei. Alex urmează în prezent studii de doctorat. Pe el l-a atras muzica dintotdeauna. Și-a urmat vocea inimii și a devenit profesor de muzică, iar acum își completează studiile în domeniu. Pe mine, posibilitățile materiale precare m-au împiedicat să-mi împlinesc dorința de a cânta.

Dar, prin Alex, am reușit să pătrund și în sufletul muzicii. Cum să nu fiu mândră de copiii mei?! Mai ales că merită! Îi iubesc enorm și sunt convinsă că sentimentul e reciproc. Iar celor care nu se încumetă să devină mame, nu pot să le spun decât că, indiferent de situație, viața e mai tristă și mai monotonă fără copii.

Sursa foto: 123rf.com