Povestea lor de dragoste are mai bine de 60 de ani de istorie

„Ea a făcut atâtea pentru mine de-a lungul anilor, însă acum nu mai poate. Dar eu pot. Și pot să îi întorc toată dragostea, iar asta înseamnă că fac orice pentru ea”, a explicat Bill.

Bărbatul privește responsabilitatea de a-și îngriji soția la bătrânețe ca pe un privilegiu:

„O spăl, o îmbrac, o spăl pe dinți. Dar e un privilegiu să am grijă de femeia pe care am iubit-o atâția ani și pe care încă o iubesc”.

Bill și Glad (soția lui) au o poveste ce a început în urmă cu mai bine de 60 de ani. Cei doi s-au cunoscut când erau doar copii, având 8, respectiv 9 ani la vremea aceea.

Bicicleta a fost mereu parte din viața lor

Mersul pe bicicletă a fost unul din elementele cheie a relației lor. În copilărie, Bill obișnuia să petreacă ore în șir pe bicicletă alături de fratele lui Glad.
Își cunoștea deja viitoarea nevastă, însă între ei nu a fost nimic până într-o zi, când el avea 17 ani, iar ea 16.

„Când am început relația, mergeam pe bicicletă 5 kilometri de la mine la ea acasă, în fiecare sâmbătă. Era singura zi în care o puteam vedea”.
Câțiva ani mai târziu, ei s-au căsătorit, iar plimbările pe bicicletă au continuat.
După ce copiii au apărut în viața lor, Bill a montat scaune de bicicletă pentru copii.

După diagnosticul de Alzheimer, soția lui a ajuns în scaun cu rotile

În 2004, însă, el a observat schimbări la soția sa. Așa au ajuns la doctor, unde ea a primit diagnosticul nemilos.

Pe măsură ce boala i-a avansat, Glad avea probleme tot mai mari de mobilitate, iar el se temea să nu cadă în timpul plimbărilor pe jos.

Bill a conceput Scaunul-bicicletă, ca ea să poată să se bucure de plimbări

Așa a venit cu o idee care să le permită să rămână activi, să iasă zilnic la plimbare, dar să îi și mențină soția în siguranță.

Bill s-a apucat și a proiectat un scaun rulant contopit cu o bicicletă, iar un prieten priceput i-a transformat ideea în realitate.
Soțul recunoaște că nu-i e ușor să pedaleze invenția inedită, dar spune că o face cu toată dragostea.

„Dumnezeu ne-a iubit necondiționat și înțeleg că El mi-a sădit dragoste în inimă.
Și realizez că dacă Dumnezeu m-a iubit pe mine, eu pot la rândul meu să-mi iubesc soția.
E prințesa mea, iar eu sunt William al ei, nici n-ar fi putut fi altfel. Sunt hotărât să am grijă de ea cât de bine pot.”

Nu doar că Bill a făcut un gest de dragoste pentru soția lui, dar astfel a pus și bazele proiectului „The chair bike”, prin care mai mulți oameni s-au adunat și încearcă să creeze un prototip ce poate fi produs în serie.

Astfel, tot mai mulți îngrijitori de oameni în scaun cu rotile din întreaga lume și-ar putea, într-o bună zi, scoate la plimbare pe cei dragi, la o tură cu bicicleta.

Imagini: Facebook | The Bike Chair