O femeie din Alabama, SUA, care s-a născut cu două utere, poartă câte o sarcină în fiecare dintre ele, aşteptând, luna viitoare, naşterea a două fetiţe. Este un caz „uimitor” şi rar, potrivit medicilor, relatează publicația The Guardian.

Kelsey Hatcher, o mamă a trei copii, în vârstă de 32 de ani, s-a născut cu o anomalie uterină rară, numită ”uter didelf” sau uter dublu. În primăvara acestui an, ea a aflat că este însărcinată în fiecare dintre cele două utere, iar asta pentru că ambele ovare au ovulat în același timp.

Femeia cu două utere, însărcinată în fiecare dintre ele: „Statistic vorbind este o șansă de 1 la 50 de milioane””

„Bine v-am găsit! Eu sunt Kelsey! Pe 23 mai 2023, eu și soțul meu am aflat că avem GEMENI! Un miracol, dar asta nu e tot, există o poveste în spate. Știu de la 17 ani că am un uter didelfic, ceea ce înseamnă că am două utere și două coluri uterine! Există multe anomalii legate de uterul didelfic, dar al meu, în mod specific, are doar două ovare. Deci, am câte un ovar atașat fiecărui uter.

Întotdeauna mi s-a spus că dacă aș rămâne însărcinată, probabil că aș avea travaliu prematur sau avort spontan! Ei bine, am trei bebeluși la termen și doi dintre ei s-au născut chiar la 41 de săptămâni! Mulțumită lui Dumnezeu, am depășit toate obstacolele.

În timpul primei ecografii a celei de-a patra sarcini, am aflat că sunt însărcinată cu câte un copil în fiecare uter. Adică (mai mult că sigur) am ovulat din ambele ovare în același timp și ambele au fost fertilizate în același timp! WOW! Statistic vorbind este o șansă de 1 la 50 de milioane”, a povestit femeia pe Instagram, acolo unde își documentează această aventură incredibilă.

Kelsey Hatcher le-a povestit jurnaliștilor că soţul ei a fost șocat când a primit vestea și aproape că nu a crezut-o. „El a spus: «Minţi». I-am spus: «Nu, nu mint», a povestit Hatcher pentru NBC News.

Anomalia uterului dublu afectează aproximativ 0,3% dintre femei. Anormalitatea se formează la embrionul feminin foarte devreme în dezvoltare, în jurul a opt săptămâni de gestaţie, potrivit cercetătorilor în domeniul fertilităţii, mai scrie The Guardian.

Kelsey Hatcher documentează e pagina ei de Instagram toată această aventură incredibilă

„Faptul că ambele ovare au ovulat în acelaşi timp, sau este destul de uimitor”

„Faptul că ambele ovare au ovulat în acelaşi timp, sau cam în acelaşi timp, este destul de uimitor”, a declarat dr. Hayley Miller, membru al departamentului de medicină materno-fetală de la Stanford şi membru al Colegiului American al Obstetricienilor şi Ginecologilor.

În timp ce Hatcher se pregăteşte pentru venirea pe lume a celor doi copii, medicii se pregătesc să aibă personal suplimentar disponibil pentru travaliul ei. Femeile cu două utere pot pune probleme speciale medicilor. „Am îngrijit mulţi pacienţi cu două utere şi două coluri uterine şi, de multe ori, este dificil să inducem travaliul”, a spus Miller.

Copiii se pot naște chiar la câteva ore sau zile distanță, deoarece uterul ar putea intra în contracții în mod independent. Medicii lui Hatcher au evidențiat și riscul de operație de cezariană pentru o femeie cu două utere, iar asta din cauza hemoragiilor care pot apărea, deoarece ar fi necesare două incizii (una în fiecare uter).

Deși aparent toți sunt de acord că această situație este uluitoare, o problemă care trebuie încă dezbătută este dacă acești copilași sunt sau nu gemeni?

Citește și: S-a însurat cu mama prietenului decedat, după ce a cunoscut-o la înmormântare. El are 26 de ani, ea, 80: „Ești cu adevărat dragostea vieții mele”

Citește și: Fetița aceasta trăiește doar dacă stă 3 ore pe zi, în apă. Ce este „boala solzilor de pește”, afecțiunea rară de care suferă. Medicii nu i-au dat șanse, dar ea e fotomodel