În anul 2009, Gabriella (56 de ani) și Luigi (68 de ani), un cuplu din Casale Monferrato, Italia, au decis să devină părinți, și au plecat în străinătate pentru o procedură avansată de fertilizare in vitro, potrivit El Pais. Astfel, în mai 2010, femeia a dus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, iar știrea a apărut în ziarele din întreaga lume. Ei au devenit cunoscuți drept „părinții bunici”, însă toată lumea i-a criticat pentru faptul că sunt prea bătrâni ca să aibă grijă de un copil.

Cei doi au povestit, că în timp ce se aflau în spital, după nașterea fetiței, cineva a alertat protecția copilului, spunând că sunt prea bătrâni și nu sunt în stare să aibă grijă de copil. Din fericire pentru ei, în Italia nu exista nici o lege care să le interzică oameniilor în vârstă să facă copii, începând cu o anumită vârstă, așa că au putut să-și ia copilul acasă și să se bucure de noua lor viață alături de micuță.

Citește și: Mariah Carey a pierdut lupta cu kilogramele. A șocat cu apariția ei la un concert din Las Vegas

Au fost acuzați de abandon pentru că și-au lăsat 7 minute fetița în mașina parcată în fața casei

Însă, fericirea lor nu a durat mult. În 2011, la 15 luni de la nașterea fetiței, soții De Ambrosis au fost acuzați că și-au „abandonat” copilul pentru că l-au lăsat nesupravegheat câteva minute, iar de atunci, ei trăiesc un adevărat coșmar. Mai exact, într-o zi ei și-au lăsat fetița în scaunul de bebeluș din mașină , în timp ce au intrat în casă să-i prepare biberonul de lapte.

Mașina era parcată chiar în fața casei, și în cele șapte minute cât i-au preparat laptele s-au uitat la ea pe geam. Însă, un vecin a considerat totuși că e periculos să o lase singură în mașină și imediat cum ei au intrat în casă a sunat la poliție. Potrivit declarațiilor date de vecini, „părinții bunici” au fost acuzați de „abandon” și în scurt timp au fost nevoiți să se prezinte în fața unui judecător, care a decis că ei nu sunt în stare să aibă grijă de copilul lor pentru că sunt prea bătrâni.

Soții De Ambrosis susțin că nu vor putea să uite niciodată acel moment din 2013, în care judecătorul le-a spus că sarcina Gabriellei nu a fost altceva decât „rezultatul aplicării distorsionate a posibilităților enorme oferite de progresul geneticii „și că, dacă copilul ar rămâne în îngrijirea lor, va ajunge un orfan, sau va fi forțată să aibă ea grijă de părinții ei care sunt prea bătrâni. Însă umilința la care au fost supuși nu era nimic în comparația cu durerea pe care au simțit-o când le-a luat fiica și le-a dat-o spre adopție unei alte familii.

Citește și:Nihan din „Dragoste infinită” este topită după soțul ei. Cei doi au sărbătorit un an de căsătorie și au inundat Instagramul cu mesaje siropoase și imagini superbe. Ce îndrăgostiți sunt

Se luptă de 7 ani să-și recupereze fiica

Gabriella și Luigi nu s-au lăsat și au promis că vor face tot ce le stă în putință să-și recupereze copilul. După câteva zile s-au prezentat iar în instanță pentru a-și recupera copilul pe care justiția i l-a luat fără nici un drept, dar au primit altă lovitură. Peste câteva luni, Curtea de Apel a confirmat adoptarea copilului, spunând că dej a a trecut mult timp de când nu și-au văzut fetița și dacă o ia de lângă familia adoptivă nu fac altceva decât să rănească copilul și să-l facă mai confuz.

Astfel, în ciuda faptului că au fost declarați nevinovați de acuzațiile anterioare și că sunt apți pentru a-și crește copilul, ei tot nu au avut să-și ia fiica acasă. Gabriella și Luigi De Ambrosis tot nu au renunțat și au atacat decizia la Curtea Supremă. Ei speră că într-un final vor reuși să-și ia fiica înapoi acasă și să trăiască iar ca o familie normală, însă timpul lucrează împotriva lor.  Fiica lor a împlinit șapte ani, și în fiecare zi care trece pierd clipe frumoase din copilăria ei. Ei speră să nu fie totuși mult prea târziu să recupereze timpul pe care le-au pierdut departe de fiica lor.

Citește și: