Tremura, avea pulsul crescut, tensiunea foarte mică, transpira abundent și era în șoc. A fost dus de urgență la spital, unde i s-au administrat oxigen, adrenalină și alte medicamente pentru sistemul imunitar și reacția alergică. Corpul îi era plin de urticarie, au povestit medicii, conform Science Alert.

Ulterior, familia sa a povestit că bărbatul avusese și în trecut reacții extreme la frig, însă niciodată nu a intrat în șoc anafilactic, așa cum s-a întâmplat acum.

Recent, acesta se mutase împreună cu familia din Micronezia în Colorado, unde e mult mai frig.

În mod normal, un șoc anafilactic apare după ingerarea unui aliment la care pacientul are alergie sau în urma unei înțepături a unei insecte. Astfel de cazuri, de reacție extremă la frig, sunt o raritate. Un studiu arată că la populația din centrul Europei prevalența ar fi de 0,05%.

În cazul pacientului de față, acesta a fost supus testului cu cubul de gheață, care implică plasarea unui cub de gheață pe piele timp de aproximativ 5 minute. În cazul în care pacientul dezvoltă o umflătură roșie pe pielea care a luat contactul cu cubul de gheață, atunci reacția la frig este certă, se arată într-un raport publicat de The Journal of Emergency Medicine.

Vezi și Caz medical extrem de rar! Un bărbat se plângea de dureri de spate și iată ce au descoperit medicii

Citește și:

Dragoste la vârsta a treia! Cu cine se iubește faimosul Bobby din Dallas: ”Nu credeam că voi mai simți vreodată așa ceva”

Cum arată Tarkan la aproape 50 de ani? Acum 20 de ani toți cântam ”Şımarık”. Artistul are o familie superbă! Acum se știe dacă este sau nu homosexual!