Ce să alegi: cariera sau familia?

„Am vrut să amân finalul copilăriei cât mai mult cu putință. Și am considerat că principalele priorități sunt studiile, cariera, veniturile și propria casă. Îmi doream să am un loc de muncă stabil, sigur. Niciun băiat nu era suficient de bun pentru mine. Iar anii treceau, frații mei, prietenele mele, toți se așezau pe la casele lor, își întemeiau familii frumoase. Eu eram mai mult singură, căci oamenii dragi mie erau ocupați cu familiile lor, cu noua lor viață, în care eu nu-mi prea găseam locul.

Familia e o avere

Da, aveam casa mea. Însă era parcă prea mare pentru o singură persoană, iar liniștea din ea era răsunătoare. Nu am disperat și am avut răbdare. Dumnezeu mi-a scos în cale bărbatul cu care am pornit pe un nou drum. M-am căsătorit, târziu în viziunea unora, exact la timp pentru mine. Am întemeiat împreună o familie minunată, de care sunt tare mândră. Am adus pe lume doi băieți care au devenit scopul meu în viață și care îmi dau forță să trec peste orice obstacol, ca să putem visa împreună la un viitor frumos.

Amândoi au ales să vină pe lume cu dificultate, complicându-mi situația. Mi-am revenit foarte greu, după ambele nașteri, dar gânguritul, mânuțele lor neajutorate, m-au pus pe picioare. Le-am fost alături din primele secunde de viață, când au făcut primii pași, când au rostit primele silabe. I-am încurajat să să exploreze lumea din jur cu acea curiozitate flămândă pe care numai copiii o au. I-am îndrumat către școală, dar și înspre activități care să-i dezvolte armonios, precum dansul de societate și sporturile, spectacolele de teatru și de operetă. Așa au învățat să fie împreună, la bine și la greu, să se iubească și să se ajute la nevoie.

La bine și la greu, mereu împreună

În familia noastră s-a creat o legătură puternică. Eforturile noastre, ca părinți, rodesc astăzi atât de frumos. Băieții mei dragi îmi întorc dragostea cu care i-am crescut și ne sunt mereu aproape. Serile în familie sunt momente magice, în care fiecare așteaptă cu nerăbdare să povestească ce a făcut în cursul zilei. Mergem des în excursii, iar concediul este bucuria supremă de a fi împreună, explorând mereu locuri noi. Nu se mai pune problema de a alege cariera sau familia. Când suntem laolaltă, fiecare clipă este o oază de bucurie. Iar acum pot spune din toată inima că mă simt o femeie împlinită.”

Sursa foto: 123rf.com