Bulimia nu e o boală ușor de acceptat și de controlat. Iar unele femei suferă numai pentru că țin neapărat să respecte canoanele modei. Silvia arăta foarte bine în urmă cu 12 ani. Înaltă, bine făcută, nu lăsa pe nimeni indiferent. La un moment dat însă, a început să-şi piardă încrederea:

M-am distrus, inducându-mi bulimia

“Problema mea era că, după 30 de ani, orice mâncam se lipea de mine. Am început să port haine tot mai largi şi închise la culoare. Ba chiar mă neglijam. Toţi cunoscuţii se mirau de atitudinea mea. Ţineam toate dietele pe care le citeam în reviste şi luam orice medicament renumit pentru curele de slăbire. În acelaşi timp, mâncam enorm de mult şi apoi mă simţeam vinovată, motiv pentru care îmi provocam voma. Şi o luam de la capăt. Dar asta se întâmpla doar când eram singură. Într-o zi, soţul mi-a spus că am slăbit prea mult şi că ar trebui să mă opresc sau să consult un medic. Am avut o ieşire necontrolată şi la scurtă vreme ne-am şi despărţit.”

Timpul nu poate fi dat înapoi

Singurătatea a accentuat boala Silviei. Totuşi, nimeni nu ştia ce se petrece cu ea. “Apropiaţii credeau că divorţul era de vină. Însă eu începusem să am probleme grave de sănătate. Mi-am pierdut încetul cu încetul dantura, pielea arăta îngrozitor, palmele mi se cojeau, aveam tulburări de tensiune, dereglări hormonale… Mă mumificam treptat. Nu voiam să îmbătrânesc urât. Mă comparam cu marile vedete ale ecranului şi îmi repetam mereu că voi fi o bunică sexy. Şi uite că nici măcar copii nu am mai apucat să fac. Şi arăt acum, la 47 de ani, chiar mai rău decât o femeie trecută de 60 de ani.”, povesteşte Silvia cu tristeţe în glas.

Dar, se pare că a revenit pe calea cea bună, după mai bine de 10 ani: “Abia când am început să vomit sânge, să plâng de nervi şi de foame, să am dureri insuportabile în gât chiar şi când înghiţeam saliva, abia atunci m-am hotărât să cer ajutor. A fost cumplit de greu să renunţ la “ritualul” zilnic şi la vizitele la baie. Dar Dumnezeu m-a vegheat şi m-a lăsat să trăiesc. Ba chiar am plecat din ţară să muncesc, pentru a mă rupe de trecut. Acum nu aş dori decât să redevin eu, cea de acum 12 ani. Din păcate, nu se mai poate.“

Sursa foto: 123rf.com