Jennifer Carr, o femeie din Indiana, SUA, a trecut prin momente de cumpănă în urmă cu doi ani, când a fost supusă unei cezariene de urgență, în cea de-a 29-a săptămână de sarcină. Medicii tocmai o diagnosticaseră cu sindromul HELLP.

Acesta este o afecțiune rară ce afectează ficatul și face ca sângele să se coaguleze, printre altele. Lista complicațiilor e însă foarte lungă, cuprinzând și desprinderea placentei, insufieicnța renală acută, insuficiența pulmonară la făt și multe altele. Singura modalitate de vindecare este nașterea, așa că Jennifer nu a avut încotro și s-a supus operației.

”Aveam dureri îngrozitoare de spate de câteva zile. Nici nu auzisem de HELLP înainte de diagnostic. Am crezut că e vorba doar de dureri de spate”, povestește Jennifer. Iar ce a urmat nu doar că a luat-o prin surprindere total, dar a îngrozit-o. ”Medicul mi-a spus că dacă nu nasc, cel mai probabil voi muri în somn, pentru că ficatul îmi va ceda”, a mai povestit femeia în vârstă de 41 de ani.

Soțul meu și cu mine eram atât de îngroziți încât am făcut cezariană chiar în acea noapte. Evident că nu eram pregătiți. Nici măcar nu ne trecuse prin cap așa ceva când am venit la medic”, mai spune Jennifer, completând însă că avusese un sentiment că ceva foarte rău avea să se întâmple.

Mason a venit pe lume cu 35 de centimetri

O oră mai târziu, era pe masa de operație. Mason, fiul ei, a venit pe lume cu 878 de grame, având lungimea de 35 de centimetri. Cu alte cuvinte, o mogâldeață de om, cu mult mai mic decât un bebeluș normal.

Deși medicii s-au temut pentru viața lui, Mason a fost un luptător de la început. Primele 55 de zile și le-a petrecut la terapie intensivă. Mama a fost lăsată să-și ia copilul acasă doar când acesta cântărea 2 kilograme.

Mason, in prima lui zi de viataSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Au trecut doi ani și nimic nu mai trădează acum startul în viață cu stângul. ”În ochii noștri, el este un adevărat miracol. E atât de inteligent, atât de dulce și iubitor și demn de a fi iubit! În plus, e foarte amuzant și are o personalitate extraordinară”, spune Jennifer despre puiul ei.

Îl iubim enorm și nu ne-am putea imagina viața fără el. Nici nu ne amintim cum era viața înainte de venirea lui”, mai spune femeia.

Perfect normal, perfect sănătos

”La 2 ani, Mason e cât se poate de sănătos. Nici nu ai ști că a avut startul pe care l-a avut”, mai spune americanca.

Pe lângă mica minune din viața ei, Jennifer a mai învățat ceva din nașterea traumatică. ”Momentul acela aproape de moarte m-a schimbat. M-a făcut să realizez că viața se poate schimba și opri într-o secundă. Încerc să trăiesc în prezent și să profit de tot ce are maternitatea să-mi ofere.

Îmi iubesc băiețelul enorm. Chiar dacă totul a fost așa traumatizant, nu aș schimba nimic. Legătura dintre noi e atât de puternică tocmai de asta”, mai spune femeia la 2 ani de la cel mai greu moment al vieții ei.

Vezi și E impresionant ce a făcut o femeie înainte de a-și da bebelușul spre adopție|VIDEO

Citește și: