Bărbatului i s-a administrat un antibiotic comun pentru infecții, cefalexină. La o săptămână de la terminarea tratamentului, au început să apară tot felul de simptome ciudate, cum ar fi greața, voma, pierderi de memorie și depresie. Mai mult, au apărut schimbările de persoanlitate și agresivitatea.

Simptomele au ținut mai mulți ani. În urmă cu 4 ani, bărbatul s-a adresat unui psihiatru, începând tratamentul cu antidepresive.

Etilotestul arăta că băuse alcool. Dar nu era așa

Într-o zi, a fost tras pe dreapta de poliție, fiind suspectat că șofa în stare de ebrietate. A refuzat să facă testul, dar, odată dus la spital, nu a mai putut să se împotrivească. Surpriza a fost totală când medicii i-au spus că avea în sânge alcool ca și când consumase 7 – 10 pahare. În plus, avea toate simptomele că ar fi băut în exces: grețuri, vomă, probleme cu echilibrul, pierderi de memorie și chiar de cunoștință.

Nimeni nu-și putea explicase ce s-a putut întâmpla, mai cu seamă că bărbatul tot repeta că nu a băut deloc alcool.

După acest incident, mătușa sa a început să-i monitorizeze nivelul de alcool din respirație, auzind că în lume ar mai exista astfel de cazuri. Bărbatul a ajuns și la un specialist care se mai confruntase cu cazuri asemănătoare. A făcut mai multe teste și a ieșit la iveală faptul că intoxicația cu alcool apărea atunci când consuma carbohidrați.

De la antibiotic i s-a tras totul

Totul i se trăgea de la o ciupercă care se înmulțise excesiv în organismul său, din cauza tratamentului cu antibiotic, Saccharomyces cerevisiae.

Și în mod normal se produce o cantitate mică de alcool atunci când sunt digerate zahărul și amidonul, dar când în organism există un astfel de dezechilibru, totul ia alte proporții.

Pacientul a fost tratat pentru ca ciuperca să dispară, dar de câte ori consuma carbohidrați, beția revenea. La un moment dat, după ce s-a lăsat ispitit de pizza și de Cola, a căzut și s-a lovit atât de rău încât a avut hemoragie intracraniană.

Din momentul acela a devenit clar că nu se mai putea apropia de ”fructul interzis”, carbohidrații.

Vezi și Ce a pățit un bărbat după o seară de karaoke. A ajuns direct la spital. Putea să-i fie fatal!

Citește și: