“Trecuseră 7 ani de când iubitul meu soţ mă părăsise. Plecase în lumea celor drepţi. Am suferit cumplit după el. Căci am trăit împreună peste 40 de ani. Am trei copii minunaţi, dar toţi sunt stabiliţi, încă din 1990, în străinătate. Singurătatea îmi măcina sufletul cu fiecare zi ce trecea. Și simţeam că lumea se năruie în jurul meu. Aşa am ajuns la concluzia că, dacă aş găsi un domn serios, de aceeaşi vârstă cu mine, timpul ar trece mai uşor, iar zilele de bătrâneţe vor fi mai plăcute.

Şi într-o zi a apărut el …

L-am cunoscut pe prietenul meu prin intermediul unei cunoştinţe comune. El era tot văduv şi locuia singur, la ţară. Cum ginerele lui era prieten cu unul dintre fiii mei, am avut încredere în el din prima clipă. Și m-am lăsat condusă de suflet. Am locuit împreună vreme de doi ani de zile. Timp în care am făcut tot ce mi-a stat în puteri să-i fiu pe plac. Simţeam că viaţa e mai frumoasă şi-i mulţumeam lui Dumnezeu că mi-a scos în cale un om care să-mi aline singurătatea. L-am ţinut pe palme, ca pe un prinţ, de la menaj chiar şi până la sex, dar pentru el nu a contat nimic. Mi-am dat seama că bărbații înșală la fel cum respiră.

Lovitură de trăsnet: bărbații înșală și la bătrânețe

Deşi toate rudele şi cunoştinţele îmi spuneau că domnul acela nu mi se potriveşte nicicum şi eu însămi simţeam că ceva scârţâie între noi, mă încăpăţânam ca o adolescentă să merg mai departe. Cu gândul că îl voi modela pe parcurs. Asta până într-o zi. Când, din întâmplare, am descoperit că mă minţise în privinţa vârstei lui reale. Avea 73 de ani, în loc de 68 cum îmi spusese. Am închis ochii şi mi-am spus că nu contează.

La scurt timp după această întâmplare, m-am întâlnit cu o doamnă, vecină în cartier. Aceasta mi-a spus că prietenul meu a rugat-o să-i găsească pe cineva cu care să împartă singurătatea, căci este văduv. Recunoscându-l ca fiind prietenul meu, doamna l-a certat puţin. Când l-am întrebat de ce a procedat astfel, mi-a spus că a fost doar o glumă. Apoi am găsit o agendă în care avea notate zeci de numere de telefon ale unor femei, dintre care multe amice ale mele. Abia atunci mi-am dat seama cât de naivă am putut să fiu, chiar şi la vârsta mea.

Viaţa merge mai departe

Am suferit enorm de mult, nu atât pentru că un bărbat m-a înşelat, cât pentru că mi-a fost rănit orgoliul de femeie sinceră, corectă. Şi aşa nu credeam că viaţa mai are rost după moartea soţului meu. Mai mult, îmi era ruşine de copiii şi nepoţii mei, care l-au cunoscut pe acest bărbat şi l-au tratat mereu cu respectul cuvenit. Acum însă vă scriu vouă, celor mai tinere ca mine, ca să deschideţi bine ochii înainte de a vă deschide sufletul în faţa cuiva, oricât de bun şi de onest ar părea el.

Eu merg mai departe şi încă mai sper să găsesc un suflet care să-mi fie alături. Merg la sfârşit de săptămână la bal, la un club special înfiinţat pentru pensionari, dansez, îmi vizitez prietenii şi rudele. Sărbătorile le petrec în compania iubitelor mele nepoţele şi a copiilor mei care şi acum mai speră că mă voi decide să părăsesc România şi mă voi muta la ei. Din ţară nu voi pleca niciodată definitiv, însă sunt hotărâtă să-mi trăiesc viaţa în continuare ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, pregătită oricând pentru un nou început.”

Sursa foto: 123rf.com