Alexa și Andrei Huluță sunt deciși să-și demonstreze în primul lor lor înșiși că se pot dezvolta și acasă și că pot nu doar să supraviețuiască, ci să-și sporească veniturile.
Băcăuanii s-au întors în țară și s-au mutat în mediul rural, în comuna Agăș. Nu doar nostalgia copilăriei i-a dus acolo, ci și spiritul antreprenorial. Conform unui reportaj făcut de TVR Iași, cei doi soți și-au investit banii strânși la muncă în Marea Britanie într-o cireadă de vaci. Cresc animalele și procesează laptele, dar planurile lor nu se opresc aici. Își doresc să deschidă o fermă și o pensiune agroturistică și să trăiască din munca lor sustenabilă, deloc ușoară, dar plăcută.
Muncesc de dinainte să răsară soarele până aproape de miezul nopții
„Acolo cred că aveam și mai mult timp liber. Aici, dacă am ales zootehnia, o meserie destul de grea, ne trezim de la 5 și lucrăm și până la 11-12 noaptea. Tot ce facem, facem din pasiune și din iubire pentru animale. Asta ne-a întors acasă”, a spus Alexa.
Plăcerea de a fi în natură, cât mai departe de poluarea și de agitația marilor orașe, dar și dorința de a trăi mai sănătos au fost principalele motive pentru care soții Huluță au făcut această mutare importantă. Și-au luat o casă la țară și o cireadă de vaci. Vor să se extindă, să cumpere mai multe animale și să-și facă o adevărată fermă, dar și o pensiune.
Visul cel mare al celor doi români întorși din străinătate: o fermă și o pensiune agroturistică
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 7În 10 ani de muncă în străinătate, Alexa și Andrei au reușit să strângă bani pentru visul care le-a înflorit în minte la un moment dat. Nu au vrut să mai transpire pentru alții, ci doar pentru ei și familia lor. Nu vor să-și pună planurile antreprenoriale în aplicare doar pentru bunăstarea lor, ci și pentru a ajuta zona în care s-au stabilit și pentru a promova acest tip de turism.
„Experiența din Anglia ne-a ajutat să realizăm și să vedem cu alți ochi ceea ce avem aici, să realizăm că nu suntem chiar atât de săraci pe cât credeam. Chiar dacă acolo aveam partea financiară, aici avem liniște sufletească și împlinire. Viața în străinătate ne-a oferit multe oportunități, dar, la un moment dat, am simțit că ne lipsește ceva esențial. Acolo lucram pentru imperiul lor mare, aici lucrăm pentru imperiul nostru mic, pentru noi înșine. Nu suntem condiționați de nimeni și de nimic. Cât producem, atât avem”, a spus Andrei.
Aproape 4 milioane de români trăiesc în străinătate. Din 2019, însă, a crescut numărul celor care se întorc în țară și a scăzut cel al celor care pleacă.
Foto: captură video TVR Iași
𝐀𝐛𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳a-𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐧𝐞𝐰𝐬𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐟𝐞𝐦𝐞𝐢 – https://tinyurl.com/libertateapentrufemei și vei primi direct în inbox selecția celor mai importante știri ale zilei: vedete, sănătate, sfaturi practice, horoscop, religie, povești de viață.