Adhara nu lasă afecțiunea de care suferă să îi pună vreo piedică. Nici măcar faptul că are autism sau că trăiește într-un cartier sărac din Ciudad de Mexico. Are doar 11 ani, un IQ de geniu si o dorință mare: să fie astronaut la NASA.

Fetița cu autism e deja la master

adhara perez sanchezSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Fetița a avut un parcurs cu totul aparte la școală. Acum trei ani a absolvit liceul, a făcut și facultatea, iar acum urmează cursurile unui masterat în inginerie și matematică. Adhara lucrează cu Agenția Spațială Mexicană pentru a promova dragostea pentru spațiu printre fetele de vârsta ei, scrie Daily Mail.

Adhara Perez Sanchez, diagnosticată cu autism la trei ani, nu a avut o copilărie frumoasă din cauza colegilor de școală care îi vorbeau urât pentru că are această afecțiune. Nici profesorii nu au înțeles-o mai bine. Din aceste motive, copila a schimbat școala de trei ori.

„Profesorii nu erau foarte empatici. A început să se excludă, nu voia să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită. Putea să meargă la școală pentru o vreme, dar apoi nu mai putea, adormea, nu mai voia să facă lucruri. Era foarte deprimată, oamenii nu aveau empatie, făceau glume pe seama ei”, a mărturisit mama fetiței, pentru Marie Claire Mexico.

Adhara a învățat de una singură algebra și Tabelul lui Mendeleev, dar mama ei a crezut inițial că a făcut aceste lucruri pentru a-și învinge plictiseala. Femeia a dus-o la terapie pe micuță, pentru că o vedea că este deprimată. Curând după acest pas, a fost sfătuită să o înscrie la o școală pentru copii supradotați.

Fetița geniu cu IQ mai mare decât Einstein își dorește să lucreze la NASA

Acolo a trecut prin mai multe teste de intelgență, iar concluzia a fost uimitoare. Adhara are un IQ de 162, depășind personalități precum Albert Einstein sau Stephen Hawking, fiecare cu un coeficient de inteligență de 160. Fata chiar este fascinată de Hawking, după ce medicul ei i-a spus câteva cuvinte despre fizicianul britanic. Așa s-a născut și dragostea ei pentru spațiu.

Cel mai mare vis al Adharei este să lucreze la NASA și să ajungă pe Marte: „Vreau să merg în spațiu și să colonizez Marte. Dacă nu îți place locul în care te afli, imaginează-ți unde vrei să fii. Eu mă văd la NASA, așa că merită o încercare”, a declarat și puștoaica pentru revista mai sus citată.

Aceasta a mărturisit și că ar vrea să-și continue studiile la Universitatea din Arizona, fiind foarte interesată de astrofizică. Universitatea chiar i-a oferit o bursă în acest sens, dar Adhara nu a putut merge din cauza unor probleme cu viza.

Citește și: Florin Piersic junior, dezvăluiri emoționante despre copiii lui: „Sonia e un geniu. Chiar e. Iar geniul vine la pachet cu niște dificultăți”

Citește și: Irina Columbeanu, lăudată în presa din America. Fiica lui Irinel și a Monicăi este un mic geniu: „Îmi doresc să devin chirurg cardiotoracic sau neurochirurg”. Cu ce se ocupă la 15 ani

Citește și: Dana Nălbaru: ”Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt” La nici 8 ani, se pregătește pentru facultate!