Insistențele lui Holly s-u dovedit a fi, însă, salvatoare, căci Claire avea un nodul la sânul stâng, de care nu avea nici cea mai mică idee. Câteva luni mai târziu, femeia era diagnosticată cu cancer mamar.

Holly începuse să manifeste un comportament bizar. Se apropia de stăpâna ei, se culcușea în zona sânului stâng al acesteia și începea să plângă. Claire a spus că i s-a părut că animalul este doar ciudat, scrie Mirror, care-i relatează povestea. S-a ajuns, însă, în punctul în care câinele se arăta „cu adevărat tulburat”. Femeia a făcut descoperirea îngrijorătoare, după ce și-a palpat bustul. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, britanica a amânat momentul în care a ajuns la medic.

Claire și câinele care i-a dat primele semne că ceva nu e în regulă cu ea. Foto: captură Mirror
Claire și câinele care i-a dat primele semne că ceva nu e în regulă cu ea. Foto: captură Mirror

Tumoarea pe care cățelușa o observase a fost tratată când a ajuns la dimensiuni alarmante

„Am ajuns când tumoarea era de mărimea unei portocale și o puteai vedea prin sutien”, a spus Claire Churchill pentru publicația YorkshireLive. Descriind comportamentul intuitiv al lui Holly, pacienta a spus: „Când am adoptat-o, am crezut doar că este ciudată. Întotdeauna își îndesa nasul în bluza mea. Pe măsură ce creștea, a început să-mi dea cu lăbuța peste sân”. Înainte să-și dea seama de cauza reacțiilor cățelușei, Claire spune că animalul aproape plângea și nu se mai despărțea de ea.

„Mă gândeam: ce tot faci? Am crezut că am scăpat un chips sau un biscuit în decolteu și când căutam, am simțit o umflătură. Nu m-aș fi verificat, dar Holly era tare supărată. Am sunat la doctor, dar m-au putut consulta doar luni mai târziu. Până atunci, ajunsese la dimensiunea unei portocale și se putea vedea prin sutien și bluză”. Claire a fost diagnosticată cu cancer și a trecut printr-o mastectomie, chimioterapie și radioterapie.

„Cea mai mare tumoare avea 7,8 cm. Aveam 30 și ceva de ani și nu mă controlam la acest capitol. Dacă nu ar fi fost Holly, nu aș fi știut și aș fi murit. Nu a mai avut acest comportament de atunci. Zici că este fericită că totul a trecut. În timpul tratamentului, stătea numai alături de mine. Nu știu ce aș fi făcut fără ea”, a mai povestit Claire Churchill despre animăluțul care i-a salvat, într-un fel, viața.

Claire a adoptat-o pe cățelușa Holly, după ce animalul fusese abandonat acum 5 ani la ușa unui adăpost. Cele două s-au salvat, astfel, una pe cealaltă.

Citește și: Un medic de 54 de ani a aflat că mai are de trăit cel mult 6 luni. Cu toate acestea, face o declarație uimitoare: „N-am fost niciodată mai fericit”

Citește și: Actriţa Olivia Munn a făcut dublă mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer

Citește și: Trei femei din aceeași familie, diagnosticate cu cancer în decurs de 8 luni. „Am fost alături una de cealaltă în zilele dificile”