Coșmarul familiei Hanks, din SUA, a început în 2013, la numai câteva luni de când Jennifer și Justin se căsătoriseră. Se luaseră din dragoste, cu gândul de a se iubi mult, până la sfârșitul zilelor, ci gândul de a-și face o familie numai a lor. Numai că în august 2013, el a fost diagnosticat cu cancer testicular.

A fost momentul din care boala și amenințarea morții au început să facă umbră vieții lor. În loc să li se deschidă o viață lungă și fericită împreună, oriunde priveau nu vedeau decât sentința: cancer.

A urmat o operație, în urma căreia lui Justin i-a fost îndepărtată o tumoare. Speranța reapăruse. Jennifer și Justin au decis să nu lase cancerul să le ia tot. Au decis că trebuie să încerce să trăiască normal. Au decis că, în ciuda sentinței, trebuie să încerce să aibă copii.

Numai că soarta are planurile ei, iar cancerul s-a întors. Pentru scurtă vreme, în 2014, Justin fusese anunțat că s-a vindecat. ”Aveam zilele noastre rele, în care plângeam, după care ne adunam puterile și continuam”, povestește Jennifer, în vârstă de 30 de ani.

S-au orientat către fertilizarea in vitro, iar în septembrie 2017, au aflat că urmau să devină părinți de gemeni. ”Era atât de fericit că va fi tată!”, își amintește Jennifer. ”Eram în culmea fericirii!”, mai spune aceasta.

Câtă vreme Jennifer era însărcinată, și starea lui Justin a părut că se îmbunătățește. Îndurase deja trei operații și mai multe runde de chimioterapie. Chiar și așa, reușea să-și vadă de muncă, școală, să-și îngrijească soția gravidă, să pregătească cuibul pentru cei doi băieți care aveau să vină pe lume. ”Dimineața nu se simțea prea bine, dar tot se ridica și-mi pregătea micul dejun”, povestește Jennifer.

Începutul sfârșitului

Când sarcina ajunsese la șapte luni, starea sănătății lui Justin s-a înrăutățit brusc. Medicii nici nu credeau că va trăi suficient de mult cât să-și cunoască băieții. ”Atunci am realizat că chiar e posibil să moară”, își amintește Jennifer. ”Nici nu-mi cunoscusem încă băieții și am realizat că e posibil să fiu mamă singură”, mai spune tânăra.

Când a venit momentul să nască, în 10 aprilie 2018, Justin a stat în propriul pat, în sala de nașteri. În timpul travaliului, Jennifer își amintește că auzea vocea stinsă a lui Justin încercând să o îmbărbăteze: ”Hai, Jenn, poți să faci asta!”.

Jennifer a fost de față când Justin și-a strâns la piept, cum a putut, băieții. Nu existase și nici nu avea să existe un moment mai frumos.

”A fost minunat! Simțeam că sunt martoră la un miracol! Știam cât de mult își dorea să fie acolo. Să aibă ocazia să-i vadă și să aibă parte de acel moment cu ei era totul. Acum pot spune <> că a avut parte de acel moment. Cred că asta m-a ajutat să merg mai departe.

Și minunea a mai ținut un pic. Justin a mai trait câteva luni după aceea. Apoi, brusc, în 7 iulie, a murit în somn. ”A fost un șoc. Chiar dacă avea cancer și arăta bolnav, voiam atât de mult să trăiască și chiar credeam că așa va fi. A fost foarte greu, traumatizant.

A fost neașteptat, dar cred că o parte din mine a fost fericită că el nu mai suferea”, mărturisește Jennifer.

Jennifer si JustinSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Lui Jennifer i-au rămas băieții, care îi amintesc zilnic de tatăl lor. ”Sunt foarte fericită că am luat decizia de a apela la fertilizarea in vitro. Acum, am cu mine băieții, care mă ajută să trăiesc mai departe, care mă mențin pe linia de plutire”, mai spune femeia.

Vezi și A murit de cancer la 46 de ani și a lăsat un bilet emoționant pentru soțul ei și cei doi copii ai lor. Mesajul ei s-a viralizat imediat

Citește și: