Zhanna Samsonova, originară din Rusia și cunoscută pe rețelele sociale sub numele de Zhanna D’Art, a urmat timp de zece ani o dietă raw vegană, bazată pe fructe, germeni din semințe de floarea-soarelui, smoothie-uri de fructe și sucuri.

De asemenea, au existat perioade în care femeia de 39 de ani practica „postul uscat”, timp în care refuza să mănânce sau să bea ceva pe o perioadă de câteva zile.

Zhanna Samsonova, care nu mai băuse nici apă de mai bine de șase ani, înlocuind-o cu sucuri de fructe și legume, a murit pe 21 iulie, în Malaezia, scrie Daily Mirror, care îi publică și povestea. FOTOGRAFII: Instagram / rawveganfoodchef

Dieta „sinucigașă” a tinerei de 39 de ani

Influencerul, care avea peste 17.000 de urmăritori pe Instagram, și călătorea prin Asia în ultimii 17 ani, ar fi murit din cauza unei infecții asemănătoare holerei, care a fost agravată de alimentația ei extrem de restrictivă, a declarat mama sa, pentru ziarul rusesc Vechernyaya Kazan.

Cauza oficială a morții nu a fost momentan stabilită, iar familia din Rusia încă încearcă să îi repatrieze trupul neinsuflețit, pe fondul unor întârzieri birocratice.

Vera Samsonova, mama tinerei moarte, a declarat pentru agențiile de presă locale că fiica ei trebuia să zboare acasă, în Kazan, chiar în ziua în care a murit.

Vera nu era de acord cu dieta „sinucigașă” a fiicei sale și a încercat să o convingă să aibă obiceiuri alimentare mai echilibrate, însă aceasta a refuzat.

zhanna-samsonova2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Zhanna Samsonova trecuse de la veganism, la o dietă bazată exclusiv pe legume și fructe, ea descriind stilul ei de viață ca fiind unul „sănătos”. Pe rețelele sociale posta imagini în care își mânca prânzul, care consta uneori într-un pepene întreg și un suc de morcovi.

Într-un alt videoclip, Samsonova le povestea urmăritorilor săi cum mânca la prânz roșii cherry, un avocado și suc de avocado.

„În ciuda faptului că gătesc mâncăruri crude extravagante, eu mănânc foarte simplu. Mâncarea mea este simplă, fără ulei, fără sare, fără alimente deshidratate și fără proteine”, a scris Zhanna Samsonova într-o postare.

Prietenii și familia au încercat să o salveze: „Sincer, era înfricoșător să mă uit la ea”

Prietenii și familia au avertizat-o de nenumărate ori, dar ea a refuzat să-i asculte, iar acest lucru s-a dovedit a fi fatal. Zhanna ar fi murit din cauza unei infecții și a epuizării survenite în urma dietei fără grăsimi și proteine.

Prietena pe care și-o făcuse în Thailanda a făcut dezvăluiri terifiante pentru postul de știri 116.ru: „Sincer, era înfricoșător să mă uit la ea, mâinile ei semănau cu cele ale surorii mele de 12 ani, subțiri”.

„Locuiam cu un etaj deasupra ei și în fiecare zi mă temeam să nu o g[sesc moartă. Am convins-o să se trateze, dar nu a supraviețuit”, a adăugat o altă prietenă.

„Doar ochii ei, ochii veseli și părul superb compensau priveliștea îngrozitoare a unui corp torturat de idioțenie. Iertați-mă dacă sună dur”.

Zhanna Samsonova urma o dietă vegană de aproximativ 15 ani, începând prin a-și permite ocazional pește și lactate.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, alimentația ei restrictivă a devenit din ce în ce mai extremă și, în cele din urmă, a ajuns să mănânce doar fructe și legume crude și sucuri.

Ea susținea că cei zece ani de alimentație pe bază de crudități și plante au însemnat că era „perfect sănătoasă” și că „nu a răcit niciodată în anotimpul rece”.

Citește și: O româncă stabilită în SUA a avut o idee năstrușnică. A cumpărat un avion și a început să-l transforme în casă FOTO și VIDEO

Citește șI: A dormit cinci ore la soare, iar când s-a trezit, nici sora ei nu a mai recunoscut-o. Ce a pățit o fată în vacanță