Maureen Pacheco, în vârstă de 51 de ani, s-a internat într-un spital din Florida, SUA, pentru ca oasele de la nivelul inferior al spatelui să-i fie sudate. Femeia de 51 de ani suferise un accident de mașină.

Numai că, în timpul operației, medicul Ramon Vazquez a confundat un rinichi sănătos, dar poziționat atipic, cu o tumoare canceroasă, drept pentru care l-a extirpat.

Dacă ar fi analizat cu atenție dosarul medical al femeii, nu ar fi făcut această eroare.

Fiind sub anestezie, pacientei nu i s-a putut cere consimțământul, așa că, după intervenție pur și simplu a fost informată că nu mai are un rinichi.

„Atunci când te duci să te operezi la spate nu te aştepţi să ţi se spună după anestezie că ţi-a fost îndepărtat un rinichi funcţional”, a declarat avocatul femeii, Donald J. Ward.

Deși greu de crezut, astfel de cazuri se întâmplă și nu doar în România. Au existat situații în care unor femei li s-a extirpat un ovar din greșeală, li s-a făcut biopsie la celălalt sân sau a fost extirpată o parte sămătoasă din colon.

Vezi și Această tânără a observat o umflatură pe față, dar aceasta se tot mișca. Ce au scos medicii de sub piele e îngrozitor

Citește și: