”Am 16 ani, însă tatăl meu este de părere că nu ar trebui să îmi fac acum un prieten. De ce tații sunt așa de stricți când vine vorba de asta?”

Daniela Blegu, e-mail

Răspunsul specialistului

Draga mea, fiecare părinte apreciază subiectiv când fiica lui/ei este pregătită să aibă un iubit. Unii părinți consideră că fiica lor este încă prea mică, alții însă consideră că potențialul iubit al fiicei lor este unul nepotrivit, însă toți părinții au doar o dorință: să-și protejze fiica de dezamăgiri, deziluzii și de trădare.

Din păcate, fiecare își zdrobește măcar o dată în viață inima și prin urmare nu ne putem proteja fiicele și fiii la infinit.

În măsura în care consideri că băiatul care îți place este unul serios și responsabil, poți găsi soluții să îl determini pe tatăl tău să îl aprecieze.

Fie că ceri voie să îl inviți la voi să-l cunoască și ei, fie găsești lucruri comune între băiat și tatăl tău, fie găsești aliați (mama ta sau vreo altă persoană adultă cu care tu te înțelegi mai bine) care să îți pledeze cauza în fața tatălui tău.

Oricum ar fi, dacă nu îți neglijezi școala și activitățile, dacă nu minți și dacă nu-ți acuzi tatăl că este unul rău, ai toate șansele să primești încuviințare. Succes!