Marilena Sora, e-mail

Sfatul psihoterapeutului

Dragă doamnă, înainte de a vă diagnostica cu depresie vă recomand să vă faceți un set de analize special pentru funcțiile endocrine. Am remarcat de foarte multe ori, în practică, simptomatologie specifică depresiei, dar care este cauzată de tulburări endocrine.

De asemenea, este bine să vă analizați și balanța așteptări versus realizări și să vedeți cum stați. Poate că așteptările dvs. sunt mari, realizările mai mici, iar decalajul conduce la un dezechilibru emoțional.

Încercați să discerneți între lucrurile benigne și cele care vă fac rău cu adevarat în discuțiile cu cei care „nu vă înțeleg”. Făceți-vă o listă cu lucruri pe care vă doriți să le faceti, vă face plăcere să le faceți, lucruri mici și neimportante până la lucruri cu adevărat importante (mergeți la spa, la masaj, învățați o nouă limbă străină, etc)

Căutați un terapeut cu care să analizați de ce sunteți în starea asta și cum puteți accesa resursele interioară pentru a ieși din ea. Citiți cărți motivaționale, ajutați semeni, practicați recunoștința și bucurați-vă ca nu este asta cel mai grav lucru care vi se putea întâmpla! Bucurați-vă de viață!