Adela T., e-mail

Sfatul psihoterapeutului

Dragă doamnă, îmi pare cu adevărat rău pentru pierderea suferită de dvs. Într-adevăr, timpul nu vindecă, doar vă învață să trăiți cu această durere! În ceea ce o privește pe fiica dvs., vă recomand să nu renunțați la ideea de psihoterapie, căutați un alt terapeut cu mai multă experiența pe terapia pierderii la copii.

Învățați-o sau mergeți împreună să faceți voluntariat la spitale sau asociații care se ocupă de copiii bolnavi de cancer. O astfel de interacțiune este reciproc avantajoasă pentru că veți învăța să priviți viața dvs. personală  și moartea în general cu alți ochi.

Recomandați-i să citească ”Oscar și Tanti Roz”, sau chiar mergeți la piesa de teatru, petreceți timp de calitate, învățând să vă bucurați de sănătate și de viață acum pe loc, nu mai târziu când vă veți fi vindecat de pierderea copilului cel mic.

Nu negați pierderea suferită și nu încercați să vă reprimați trăirile din încercarea de a o proteja, dimpotriva, discutați liber, plângeți împreună, faceți scenarii cu ce i-ar fi plăcut și cum s-ar fi bucurat de cutare sau cutare lucru. Trăiți în prezent fără să negați pierderea suferită!