Lăcrămioara Stan, e-mail

Sfatul psihoterapetului

Dragă doamnă, deși firească perioada prin care treceți, este o perioadă caracterizată printr-un foarte mare consum emoțional. Poate că așteptările cu privire la ce ar „trebui” să simțiți când veți ajunge acasă versus ceea ce simțiți cu adevărat creează un coflict emoțional pe care nu știți cum să-l gestionați. De asemenea, partea hormonală este și ea răspunzătoare de stările acestea. De la amenoree la lactație sau chiar menstruație într-o perioadă așa scurtă, este de înțeles că organismul pare „descumpănit” de atâtea schimbări.

De asemenea, lipsa de somn este o adevărată tortură și îmi amintesc și eu că nimeni și nimic nu-mi intra în voie. Solicitați ajutor, bucurați-vă de puțină liniște mai ales când doarme bebe și lăsați deoparte ceea ce nu este urgent (prioritizați!). Practicați recunoștința în fiecare zi. Întrebați-vă „cum ar fi viața mea dacă mâine n-aș rămâne decât cu lucrurile pentru care azi am fost recunoscătoare?”

A fi recunoscător pentru ceva înseamnă să privești partea pozitivă a lucrurilor și asta va schimba atitudinea puțin câte puțin, dar sigur. În foarte scurt timp, vă veți simți mai bine, bebe vă va oferi din ce în ce mai mult (mai multe zâmbete, feedback mai clar și mai direct, afecțiune) și totul va intra pe făgașul normal. Multă poftă de viață!