Cristina Condrea, e-mail

Sfatul psihologului

Dragă doamnă, vă recomand să vă investigați din punct de vedere endocrinologic pentru că, de foarte multe ori, simptomatologia unei dereglări endocrine este similară cu anxietatea crescută, cu atacuri de panică și chiar predispoziție depresivă. Un simplu deficit de magneziu, de exemplu, vă poate da stări de iritabilitate accentuată, ale căror manifestări să constituie sursa dvs. de nemulțumire, care nemulțumire la rândul ei generează frustrare.

Pe de altă parte, în ciuda lucrurilor care nu merg bine în viața dvs, tot trebuie să vă găsiți timp pentru a face lucruri frumoase pt dvs ( sport, sală, masaj, cafele cu prietenele, etc.), lucruri care să vă bucure și să vă mai îndulcească viața. Un terapeut, un duhovnic vă pot ajuta să mai descărcați povara emoțională pe care o duceți și vă pot învăța să cultivați gândirea pozitivă. Exercițiile de recunoștință vă pot ajuta, de asemenea, să vă concentrați pe partea bună a lucrurilor.

În cazul atacurilor de panică, e bine să știți că ele se accentuează de la sine dacă, în loc să respirați profund de mai multe ori, vă panicați și vă alimentați cu gânduri distructive (o să mor, o să cad din picioare, o să mă fac de rușine etc.) Dacă respirați profund de mai multe ori, un aport mai mare de oxigen este transportat către cortex și acesta va funcționa optim. În ultimă instanță, căutați un specialist (psihiatru) care să vă prescrie medicație împotriva anxietății crescute. Multă poftă de viață!