Florentina Apostu, e-mail

Sfatul psihoterapeutului

Dragă doamnă, sociologii au făcut cercetări în acest sens și au ajuns la concluzia că sunt 4 praguri majore în căsnicie: la împlinirea a 3 ani, a 7 ani, a 10 ani și a 15 ani de căsnicie. Dacă la primul prag, cel de 3 ani de la căsătorie, vina o poartă mai ales deteriorarea manifestării intimității ( nu mai e ca la început), la pragul de 7 ani intervine sentimentul de irosire, de nemulțumire din cauza lipsei de comunicare (adică nu aveți curaj de a spune lucrurilor pe nume).

Eu vă recomand să găsiți pe cineva de încredere care să vă medieze comunicarea (fie un naș, un duhovnic sau un terapeut). Cineva care să asculte ambele versiuni și care să vă ajute în comunicarea aspectelor importante din viața dvs. Dar, înainte de a ajunge aici, găsiți-vă timp să cercetați în interiorul sufletului dvs. acele motive pentru care v-ați căsătorit cu soțul dvs.

Căutați poze, jurnale, amintiri, faceți bilanțuri, deduceți ce s-a schimbat și abia după aceea puneți în discuție. Poate că, de fapt, s-a schimbat doar modul în care dvs. vedeți lucrurile sau poate că doar așteptările s-au modificat, veți vedea! Vă doresc înțelepciune să vedeți ce se poate schimba și să acceptați ce nu se poate schimba!