Lăcrămioara Constantinescu, e-mail

Sfatul psihologului

Scumpă doamnă, este evident că este vorba de o situație în care trebuie să cântăriți cu mare atenție și să puneți în balanță toate avantajele și, respectiv, dezavantajele.

Poate că veți găsi cumva o situație de compromis. Încercați să vă mutați cu chirie într-o casă în afara orașului pentru câteva luni sau faceti cumva să locuiți la curte vara și la bloc, în centrul orașului, iarna.

Oricum ar fi, cheia este comunicarea asertivă: ce vă motivează alegerea, de ce, cum vă face asta să vă simțiți, ce oportunități aveți.

Luați în calcul și rețeaua socială, relațiile cu prietenii și cum vor fi ele influențate dacă vă mutați la distanță de ei. Ascultați și ce are soțul de spus, ce motivație are el, și veți găsi împreună cea mai bună variantă!

​Pentru eventualitatea în care comunicarea orală nu este una bună, (fie sfârșiți prin a vă certa, fie niciunul nu cedează, fie vă enervați și nu vă găsiți argumentele), luați un caiet pe care să notați tot ce aveți de spus.

Colorați cu o culoare avantajele și cu altă culoare dezavantajele pentru fiecare situație în parte, pentru traiul la casă, și traiul la bloc. Vizual este mai ușor să analizați situația în ansamblu. În felul acesta știți că nu veți fi întreruptă și că mesajul dvs. ajunge la destinatar.