Ionela Bărbulescu, e-mail

Sfatul psihoterapeutului

Dragă doamnă, lipsa unui copil este o problemă serioasă pentru multe cupluri, dar e necesar să înțelegeți că nu doar copilul dă rost vieții dvs. Vorbiți sincer cu partenerul dvs. despre ceea ce simțiți. Este perfect normal să vă simțiți tristă, deznădăjduită, stresată și nefericită, dar nu vă lăsați pradă sentimentelor de vinovăție și de autopedepsire. Învățați să practicați recunoștința, bucurați-vă de ceea ce aveți și renunțați la a vă mai compara cu alte cupluri.

Vă recomand cu multă căldură cartea „Noua terapie prin acceptare și angajament” de Steven Hayes și Spencer Smith. Deși pare o carte pentru specialiști, este o adevărată mină de aur pentru oricine. Vorbiti cu un terapeut sau cu un duhovnic, ventilați-vă trăirile, discerneți între ceea ce poate fi schimbat și ceea ce nu poate fi schimbat.

Căutați clinici de fertilitate, faceți estimări până unde doriți să mergeți și cât sunteți dispuși să investiți, căutați alternative, luați în calcul posibilitatea adopției. Învățați să vă bucurați de viață și lucruri bune vor apărea!