Adriana Cristian, e-mail

Sfatul psihoterapeutului

Perioada pe care tu o parcurgi acum se numește „travaliu de doliu”. În psihologie numim doliu orice pierdere emoțională, fie ea despărțire sau altceva mai grav. Acest travaliu diferă ca intensitate și durată de la o persoană la alta, dar vestea bună este că la un moment dat se termină.

Pe individul acesta nu l-ai uitat încă pentru că nu ai terminat această perioadă de travaliu. Însă, pentru a ți-o face mai ușoară, te sfătuiesc să îți găsești activități care să te țină cu mintea ocupată. Nu contează că simți că nu ai chef sau că îți lipsește energia.

Îți propui pe fiecare zi minim un lucru nou să faci! Fie că ieși la o cafea cu prietenele, fie că citești o carte în bibliotecă, fie că mergi la film, te sfătuiesc să faci o listă și în fiecare zi să bifezi ceva. Sportul nu trebuie să lipsească pentru că, la efort fizic, corpul secretă endorfine, responsabile cu starea de bine! Caută pe internet metafora terapeutică „Noroc, ghinion, cine știe?!” și citește și alte cărți de dezvoltare personală. Și nu uita: în viață toate ni se întâmplă la momentul potrivit!!!