Ilona Szasz, e-mail

 

Sfatul psihoterapeutului

 

Dragă doamnă, de foarte multe ori manifestările date de tulburările endocrine seamănă cu simptomatologia specifică tulburării anxioase și avem impresia că facem atacuri de panică.

Vă recomand să efectuați un nou control la endocrinolog, astfel încât să fiți sigură că medicația este eficientă. Veți înlătura astfel una dintre potențialele cauze. Pe de altă parte, identificați situațiile stresante din viața dvs. și faceți eforturi să le diminuați pe cât posibil, încercați să mențineți un echilibru emoțional astfel încât să vă enervați mai rar.

Luați magneziu cu vitamina B6 sau comprimate din plante care să vă ajute la menținerea unui sistem nervos central echilibrat. Dacă simțiți că vă pierdeți cumpătul, faceți un exercițiu de respirație de genul: inspirați pe 7 timpi, vă țineți respirația timp de 4 timpi și apoi expirați lung pe 8 timpi.

Faceți asta de 5-6 ori consecutiv și un aport mai mare de oxigen va ajunge la cortex, ca să nu mai vorbim că atenția va fi concentrată pe număratul timpilor, diminuând astfel starea de anxietate.

Nu ezitați să căutați un terapeut care să vă ajute la gestionarea propriilor emoții și stări! Multă sănătate!