Crina Frâncu, e-mail

Sfatul psihologului

Diferența dintre dragostea „de la început” și cea de acum este că prima este bazată pe afecte (care sunt emoții primare), în timp ce dragostea adevărată este bazată pe sentimente trainice, durabile în timp și mai ales bazată pe valori. Afectele sunt emoții care sunt caracterizate prin  apariție bruscă și de scurtă durată, cu desfășurare foarte intensă. Dacă vă doriți să vă iubiți „ca la început”, trebuie să știți că acest lucru nu prea mai este posibil într-un context normal și firesc al lucrurilor. Dacă discutăm de context patologic sau disfuncțional. atunci totul poate fi diferit.

Vă recomand să analizați pe ce se bazează căsnicia dvs. și să valorizați acele trăsături favorabile.  Bucurați-vă de încrederea, de respectul și de stabilitatea pe care o căsnicie vi le oferă. Tratați-vă partenerul așa cum doriți dvs. să fiți tratată și veți vedea că feedback-ul nu va întârzia să apară.

Petreceți timp de calitate, râdeti, faceți mici surprize sau cadouri, lăudați-l sau încurajați-l, găsiți resurse să îi oglindiți o imagine care îi face plăcere să i-o cultivați și fiți sigură că va face la fel!

Bucurați-vă de prezent!