Este cam târziu, dar nu e imposibil să găsești cadoul potrivit pentru fiecare dintre membrii familiei tale. Totuși, mai ai un obstacol: să te încadrezi în buget. Nu vrei să rămâi fără niciun ban în ianuarie, nu-i așa? Hotărăște-te rapid și vezi ce cadouri să le oferi celor dragi de Crăciun. Spor la cumpărături, dar și la meșterit!

Citește și: De ce nu e bine să primească prea multe cadouri de Crăciun!

Mulți oameni se simt presați să cheltuiască mult în perioada Sărbătorilor de iarnă. Reclamele, așteptările copiilor și nu doar ale lor, toată atmosfera din această perioadă parcă te face să dai o avere pe cadouri, mâncare și decorațiuni. Totuși, Crăciunul este despre altceva. Este praznicul Nașterii lui Hristos și, totodată, momentul când familia se reunește.

Ce cadouri să le oferi celor dragi de Crăciun. Caută pe internet sau la târgurile de Crăciun

Poți opta să cauți pe internet, unde prețurile sunt, de obicei, mai mici ca la magazin. Totodată, mergi la târgurile de Crăciun de unde să iei lucruri confecționate de meșteșugari. Neapărat trebuie să-ți faci un buget înainte și să nu te abați de la el. Este bine să ai și o listă de persoane cărora trebuie să le iei ceva și idei despre ce și-ar dori. Altfel, cumpărăturile făcute din impulsiv te vor aduce la sapă de lemn. Alege obiecte mici, cu semnificație sau cu utilitate: decorațiuni de Crăciun, caiete de amintiri, curele, mănuși, căciuli, bijuterii etc.

Citește și: Andra și Cătălin Măruță: ”Ne petrecem sărbătorile într-o gălăgie frumoasă”

Ce cadouri să le oferi celor dragi de Crăciun: Confecționează daruri

Dacă aveți mulți copii în familie, ai putea stabili cu rudele să faceți daruri doar celor mici. Astfel, poți reduce din cheltuieli și să faci cadouri cât mai frumoase celor care se vor bucura cel mai mult de ele. Ați mai putea apela la jocul ”Secret Santa”. Scrieți pe un bilețel numele membrilor familiei și fiecare trage câte un bilet. Îi va cumpăra ceva celui al cărui nume apare pe biletul lui. Astfel, fiecare va primi câte ceva și nu va oferi decât un singur dar. Poți încerca și tu să confecționezi obiecte împreună cu copiii tăi. Dacă te pricepi la tricotat sau croșetat, le poți dărui șosete, căciuli și fulare. Cei mici pot face docorațiuni de Crăciun, rame foto sau felicitări.

Ce cadouri să le oferi celor dragi de Crăciun: Daruri pentru copii

În ceea ce privește copiii, ”ei au mereu așteptări peste măsură. Doresc să primească daruri multe și variate. Nu au capacitatea să înțeleagă conceptul de preț, buget sau cadou simbolic. Este datoria părinților să creeze o atmosferă propice prin care micuțul să înțeleagă că e important gestul în sine și că nu trebuie neapărat să primească tot ce-și dorește. Ar fi bine să învețe să prețuiască sărbătoarea în sine, nu doar lucrurile materiale care vin odată cu ea”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și: Test: Ce tip de Moş Crăciun eşti?

Ce cadouri să le oferi celor dragi de Crăciun: Ghidează-te după hobby-urile fiecăruia

Atunci când alegem cadouri, ar trebui să ne ghidăm, mai degrabă, după interesele și hobby-urile celui căruia dorim să-i oferim ceva. Personalitatea este stabilă în timp, însă pasiunile se pot schimba destul de des. Ca urmare, eu aș cumpăra un dar în funcție de ceea ce știu că-și doresc membrii familiei mele, ceea ce le place sau le este util. Dacă am noroc și știu exact ce vrea fiecare, este ușor. Dar chiar și așa, de multe ori intervine factorul ”buget”, care nu este nici el de neglijat,” spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu.

 

Citește și:

 Sursa foto: 123rf.com