Cristina Andrei, e-mail

 

Sfatul psihoterapeutului

 

Draga doamna, băiatul dvs. la 13 ani este un veritabil adolescent care are nevoie să își afirme independența în acțiune, gândire și mai ales independența emoțională. A-i spune ce trebuie să facă, când trebuie să facă nu este un lucru bun din mai multe motive (nu-l responsabilizează suficient, creează între dvs. și el o barieră în comunicare, îi activează o opoziție provocatoare, etc)

A crea echipă cu copilul dvs. este calea cea mai simplă spre succes: îi întăriți stima de sine, aveți obiective comune, se evită la maximum contradicțiile (și dacă acestea apar și sunt bine argumentate, atunci cedați și dați-i dreptate copilului – acest lucru îl va face să vă respecte și vă va ajuta să creșteți un copil sigur pe el), îi dați sentimentul de siguranță emoțională și de apartenență la o familie sănătoasă!

Cartea „Psihologia copilului de la 11 la 15 ani”, de Pierre Galimard, vă ajută cu informații inclusiv despre schimbările hormonale prin care trece copilul dvs. și cum se reflectă ele în personalitatea lui. Retrăiți alături de adolescentul dvs. și bucurați-vă de viață cu aceeași poftă cu care el se bucură! Mult succes!