Pereții de stâncă abrupți care fac cunoștință cu marea, sate pitorești, un dealuri înverzite, câteva dintre cele mai bune plaje din Grecia, țestoasele Caretta Caretta, dar și viața de noapte tumultoasă fac din Zakynthos insula preferată pentru mulți turiști.

Grotele Keri din Zakynthos, apa de un albastru infinitSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citește și: În Grecia, cu mașina sau cu avionul? Care este cea mai bună variantă?

Plaja Navagio (Golful naufragiului), emblematică pentru Zante

Atracția principală pe insula Zakynthos este Plaja Navagio (Golful naufragiului). Nimeni nu rămâne neimpresionat de priveliște. O întindere uimitoare de nisip alb și apă imposibil de albastră este protejată de un port natural cu stânci înalte de 200 de metri înălțime pe 3 laturi.

Un zvon fals spune că epava era o navă de contrabandă cu tutun care a ajuns pe plajă în timpul unei furtuni, dar în realitate este doar o navă comercială care a eșuat pe țărm.


Există două moduri de a vedea plaja Navagio, fie pe mare, fie din vârful stâncilor. Nu există drumuri care să ducă direct
pe plajă, aceasta fiind accesibilă doar cu barca.


Pentru a o vedea de sus (foarte recomandat), va trebui să
mergeți cu mașina până la platforma de belvedere de la capătul de nord al insulei. Este foarte ușor să ajungi aici cu mașina, deoarece există semne peste tot și este bine marcat pe Google Maps. Parcarea este chiar lângă platformă.

Foarte important: Cele mai frumoase priveliști sunt de pe stâncile din dreapta platformei și este posibil să vedeți unii oameni care merg dincolo de bara de siguranță pentru a-și face fotografiile perfecte. Nu este indicat să faci asta. Există turiștii care au murit recent căzând 200 de metri în gol pentru că s-au aventurat dincolo de platformă.

Locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos: Plaja Xigia


Plaja Xigia
este o altă plajă incredibil de pitorească pe insula Zakynthos. Acest golf izolat este păzit pe trei laturi de stânci mari. Apa este frumoasă și chiar aici există un izvor termal cu sulf (ceea ce explică mirosul ciudat).

Ce poți să mai faci în Zakynthos: Admiră țestoasele Caretta Caretta


Recifurile și plajele din jurul insulei Zakynthos sunt cas
a uneia dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ: țestoasele Caretta Caretta. Ele pot fi admirate în Parcul Marin din Zakynthos sau pe anumite plaje unde vin pe uscat pentru a depune ouă.

 

Nu vei vedea doar țestoase în Marea Ionică! Există o mulțime de corali moi și tari, precum și o mulțime de specii de pești și crusteceae. Snorkelingul pe plajele din Zakynthos este o adevărată încântare.

Castelul venețian, o fortăreață celebra în Zakynthos

Dacă vrei să lași plaja pentru câteva ore, îți recomandăm să vizitezi vechile ruine ale Castelului Venețian. Insulele Ionice au fost ocupate de turci, francezi, britanici, venețieni și ruși la un moment dat, dar venețienii au lăsat în urmă unele dintre cele mai impunătoare situri sub formă de fortărețe mai ales în Zakynthos, Kefalonia și Corfu.


Castelul
este lângă orașul Zante. Data exactă a construcției sale este încă necunoscută, dar a fost distrus de turcii invadatori în 1480, dar apoi restaurată în 1515. Astăzi este o dovadă a fostei perioade de glorie a insulei Zakynthos. Vizitatorii pot trece prin vechea închisoare, sălile de bal, bastioane, biserici. Poți vedea și un sistem vechi de canalizare.

Citește și: Top 5 cele mai vizitate insule grecești

Plaja Alykes, una dintre cele mai frumoase din Zakynthos


Aceasta
plajă este una dintre cele mai frumoase cu nisip auriu fin. Te poți relaxa la una dintre numeroasele taverne de pe plajă. Poți gusta mâncăruri delicioase, iar berea este mai ieftină. Poți folosi șezlongurile de pe plajă gratuit dacă faci consumație.

Locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos: Grotele Keri


Stâncile sunt impresionante, iar apa de un albastru intens te va lăsa fără cuvinte. Grotele Keri pot fi admirate printr-o croazieră cu vaporașul sau de sus, după un scurt drum cu mașina din orașul Keri. Cel mai bine e să ajungi la apusul soarelui. Există, de asemenea, un far frumos în apropiere și orașul Keri în sine merită, de asemenea, o vizită.

Locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos: Plaja Gerakas


Această frumoasă întindere de nisip în extremitatea sud-estică a insulei este locul perfect pentru a te relaxa după-amiaza. Nisipul are o culoare roșiatică, la fel și stâncile din jur. Apa este limpede și relativ liniștită aici. Pe o lungime de 100 de m, apa nu este adâncă.

Locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos: Porto Limnionas

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai pitorești golfuri de pe insula Zakynthos. Limnionas este un port natural adânc înconjurat de stânci multicolore și are cea mai clară apă pe care o veți vedea. Pietrele verzi reflectă soarele de dedesubt și luminează marea ca un acvariu.

 

Locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos: Porto Azzuro

Încă un golf uluitor, Porto Azzuro este un loc minunat pentru a te relaxa după-amiaza. Există un loc de snorkelling la capătul de sud al plaje. Apa are aici o nuanta verde-albastru.

Locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos: Banana Beach

O altă lungă întindere de nisip auriu, la doar câteva sute de metri la sud de Porto Azurro, Plaja Banana are un bar cu prețuri foarte accesibile situat pe un deal cu vedere la golf. Plaja în sine ar putea să nu fie la fel de pitorească ca Porto Azurro într-o zi senină, dar nisipul aici este moale și există șezlonguri de închiriat.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Grotele Keri din Zakynthos, apa de un albastru infinitSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7