Mai nou, Moș Crăciun are o reședință și în România, nu doar în Laponia. Moșul s-a mutat în Negrești, Neamț, o perlă ascunsă – plină de magie și povești – situată în inima Moldovei. Satul lui Moș Crăciun, din Negrești, Neamț, se deschide oficial azi, 20 noiembrie.

La o aruncătură de băț de istoricul Târgu Neamț, cu Cetatea Neamțului și Humuleștiul lui Ion Creangă, în apropierea mănăstirilor Agapia, Văratec, Neamț, Horaița, Sihla, Horăicioara, Almaș, Bodești, Sihăstria și Secu se află și „Satul lui Moș Crăciun”.

Moșul anunță că anul acesta Satul său – „Satul lui Moș Crăciun” din Negrești – își deschide porțile încă de luni, 20 noiembrie!

satul-lui-mos-craciun-neamt-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Moșul ne invită chiar la el acasă, la casa sa din România. Căsuța Spiridușilor lui Moș Crăciun, Atelierul de Jucării al Moșului, Centrul de împachetat Cadouri, Poșta lui Moș Crăciun, Magazinul de Suveniruri, precum și Spiridușii (în carne și oase) – toate acestea pot fi vizitate în reședința Moșului din România. Adresa exactă: strada lui Moș Crăciun nr. 1, Negrești.

Vizitatorii pot rezerva din timp excursii, drumeții, evenimente tematice. Iar copiii (mai mici sau mai mari) pot lăsa scrisorile pentru Moşul într-un oficiu poştal personalizat, special amenajat.

Vizitarea parcului tematic se face sub atenta îndrumare a unui ghid spiriduș, în grupuri care nu depășesc 30 de persoane pentru fiecare interval orar, astfel ca fiecare dintre oaspeți să aibă parte de o experiență cât mai plăcută. Durata unui tur este de 30 de minute.

Prețuri și program de funcționare în Satul lui Moș Crăciun, din Negrești, Neamț

Satul lui Moș Crăciun, din Negrești, Neamț, este deschis zilnic între orele 09.00 – 21.00. Prețurile sunt următoarele:

  • Tur de zi „Satul lui Moș Crăciun” (zilnic, în intervalul 09:00 – 16:20): 60 lei per copil/adult
  • Tur de seară „Satul lui Moș Crăciun” (zilnic, în intervalul 16:20 – 21:00): 100 lei per copil/adult
  • copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit

S-a deschis și Târgul de Crăciun de la Craiova

La Craiova s-a deschis vineri, 17 noiembrie, Târgul de Crăciun, într-o feerie de lumină. Tema Târgului este în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, iar culorile predominante sunt alb şi verde. Tot la Craiova a fost montată şi cea mai înaltă roată panoramică din România, de 40 de metri, cu o capacitate de 140 de persoane şi care a fost adusă din Olanda. Târgul îşi va închide porţile în data de 2 ianuarie 2024.

Feerie și la Târgul de Crăciun din Sibiu

Mii de oameni – sibieni şi turişti – au participat, vineri seară (17 noiembrie), la deschiderea ediţiei din acest an a Târgului de Crăciun din Sibiu. Deschiderea oficială a avut loc la ora 18.30, când a fost aprins şi iluminatul festiv în zonă.

Târgul de Crăciun din Sibiu este deschis, în timpul săptămânii, de la 11.00 la 22.00, iar în weekend de la 10.00 la 22.00. Peste 110 căsuţe au fost amenajate în Piaţa Mare a municipiului Sibiu şi, în premieră, a fost amenajat un spaţiu expoziţional şi în curtea Palatului Brukenthal.

Târgul de Crăciun de la Braşov se deschide în 30 noiembrie

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea luminiţelor festive vor avea loc anul acesta, la Braşov, în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

Viceprimarul oraşului, Flavia Boghiu, a declarat că autorităţile locale au primit în acest an, 105 solicitări de la producători şi meşteşugari care vor să participe la acest târg. Dintre aceştia, 50 au încheiat contracte pentru a participa la eveniment. 

„Pentru a asigura un acces facil la căsuţele din cadrul târgului şi o vizibilitate cât mai mare pentru toţi comercianţii, târgul din acest an a fost gândit pe zone: zona pentru producătorii din sfera de produse alimentare şi agro-alimentare, cu 13 căsuţe; zona cu produse meşteşugăreşti şi artizanale, care va avea 17 căsuţe; zona cu produse alimentare preparate la faţa locului: 12 căsuţe; zona pentru comercianţii de produse alimentare şi nealimentare, cu 8 căsuţe”, informează Primăria Braşov, potrivit News.ro.

În Piaţa Sfântul Ioan, unde va fi amenajat un patinoar, vor fi amplasate cinci rulote food-truck. Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea luminiţelor vor avea loc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Târgul de Crăciun de la Braşov va funcţiona până în 7 ianuarie.

Bradul de Crăciun, instalat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca

Un brad cu o înălţime de aproximativ 20 de metri a fost instalat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde va avea loc Târgul de Crăciun. Arborele a fost donat de o familie din oraş.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că bradul de Crăciun a fost adus în locul său tradiţional din oraş pentru perioada sărbătorilor de iarnă, Piaţa Unirii.

”Bradul are o înălţime de aproximativ 20 de metri şi a fost donat de către o familie din Cluj-Napoca, de pe strada Bisericii Ortodoxe. Acum se instalează luminiţele de sărbători şi continuă pregătirile pentru târgurile de Crăciun”, a explicat el.

Boc a menţionat că, în acest an, la Cluj-Napoca se organizează în spaţiul public două târguri pentru perioada sărbătorilor de iarnă: Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii, care va fi deschis între 24 noiembrie şi 31 decembrie, şi Târgul de Iarnă, care va avea loc pe platoul din zona Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, în perioada 1 decembrie – 15 februarie.

Târgul de Crăciun din Timișoara se va deschide pe 27 noiembrie

Târgul de Crăciun din iarna aceasta își va deschide porțile în Piața Victoriei, duminică, 27 noiembrie, la ora 18:00, anunță Primăria Timișoara.

În târg vor exista atracții pentru toată lumea: patinoar, carusel, roată, fotobooth, VR. Nu va lipsi nici Căsuța lui Moș Crăciun, cu ateliere creative de felicitări, decorat turtă dulce, pictură pe ceramică. Vor fi prezenți, de asemenea, 75 de comercianți, cu 22 mai mulți decât anul trecut. Dintre aceștia, 27 aduc produse nealimentare și 42, produse alimentare.

Timp de o lună, pe scena din Piața Victoriei vor urca artiști timișoreni și invitați, Moș Crăciun, dar și colindători de pretutindeni. Târgul își va închide porțile luni, 2 ianuarie 2023.