Zodiacul ne arată, pe lângă defecte și calități, preferințe sau alegeri, și meseriile cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi. Întotdeauna este bine să ne alegem locul de muncă sau domeniul profesional în funcție de personalitatea și stilul nostru de viață, în funcție de aptitudinile și cunoștințele pe care le-am acumulat. Dar și sfaturile pe care ni le dă zodiacul reprezintă un punct de plecare pentru o carieră potrivită.

Zodia Berbec. Cariere pentru ambițioși

Nativii Berbeci sunt foarte ambițioși, chiar dacă nu sunt toți dotați cu o inteligență peste medie. Dar perseverența lor și abilitățile înăscute de a se descurca în tot felul de situații îi ajută să se angajeze pe posturi bine plătite. Berbecii sunt voluntari, bătăioși, vor mereu să fie printre primii mai ales în ceea ce privește activitățile practice și cele sportive. Mulți dintre ei sunt pasionați de științele exacte, de matematică, mașini, motoare, inginerie. Astfel că Berbecii pot fi buni ingineri sau avocați, dar și militari, polițiști, aviatori sau sportivi de performanță.

Zodia Taur. Fler pentru bani și investiții

Nativii Tauri sunt recunoscuți pentru flerul lor în ceea ce privește șansele profesionale și afacerile. Mulți Tauri pot avea în același timp o profesie foarte bună, dar și o afacere care merge bine indiferent de vremuri. Taurilor li se potrivește orice profesie sau meserie legată de finanțe, administrație, bănci, investiții. Slujbe precum şef de personal, contabil, administrator, agent de bursă sau agent imobiliar sunt potrivite pentru această zodie.

Taurii sunt atrași de bani și fac orice să aibă o viață prosperă. Le plac și domeniile tehnice, dar creative în același timp cum ar fi arhitectura sau realizarea de filme.

Zodia Gemeni. Vocație pentru comunicare

Patronați de Mercur, zeul transporturilor, negoțului și al dialogului, Gemenii sunt buni comunicatori și buni comercianți. Cei care au înclinații artistice vor fi atrași de jurnalism, artă, televiziune. Cei care sunt mai mult atrași de bani, se vor duce către comerț, finanțe, investiții imobiliare, design. Gemenii pot fi jurnaliști, purtători de cuvânt, angajați în administrația de stat, scriitori, moderatori, avocați, dar și profesori, sportivi, piloți, ghizi turistici sau patroni de hoteluri. Mulți dintre ei se pricep la afaceri și vor încerca de mai multe ori să pună pe picioare o afacere amplă, care va rezista.

Zodia Rac. În slujba oamenilor

Nativii Raci își găsesc cu greu un drum profesional potrivit pentru că sunt foarte creativi, au o imaginație bogată, dar sunt și cumva leneși și delăsători. Racii nu prea știu cum să se bată pentru un loc în față și nici pentru un post de conducere sau pentru vreo afacere bună. De aceea, poate că cele mai potrivite domenii ar fi educația, sănătatea, publicitatea sau munca într-o editură. Racii pot fi medici dedicați, dar și poeți, scriitori, pictori. Pot fi actori, dar și profesori. Sau pot fi buni bucătari, patroni de hoteluri sau baruri, pentru că le plac locurile frecventate de oameni.

Zodia Leu. Vedetele zodiacului

Cu o personalitate puternică și o inteligență pe măsură, nativii Lei sunt genul de persoane care se realizează în primul rând prin profesie. Ei pot excela în multe domenii, dar mai ales acolo unde pot urca rapid în ierarhie pentru a ajunge în posturi de conducere. Pot lucra în comerț și afaceri, în industria hotelieră, se pot angaja în armată sau poliție, dar și la judecătorie. Unii dintre ei, mai puțini, au veleități artistice și sunt atrași de teatru, de film sau televiziune. Nativii Lei au cariere de succes sau ajung vedete chiar din tinerețe. Însă pot eșua rapid, dacă le lipseşte diplomaţia.

Zodia Fecioară. Abilități de organizare

Persoanele născute în Fecioară adoră ordinea și regulile. Sunt foarte buni muncitori în echipă. Sunt meticuloși, atenți, responsabili și serioși. Nu vor neapărat funcții de conducere, ci mai degrabă locuri de muncă stabile, cu un venit bun garantat pe termen lung. Ei pot lucra în sănătate, farmacie, marketing, contabilitate, informatică, educație sau finanțe-bănci. Fecioarele au un simț aparte pentru investiții și afaceri. Cele mai norocoase dintre ele pot construi afaceri de succes și durabile pe care le lasă moștenire copiilor. Multe dintre ele excelează la organizarea de evenimente.

Zodia Balanță. Înclinație către consiliere

Nativii zodiei Balanță sunt înclinați către justiție, reguli, organizare și tradiție. Nu sunt persoane prea ambițioase, dar dacă se angajează în domeniul potrivit pot ajunge pe funcții de conducere datorită modului în care știu să conducă echipe de oameni. Nativii acestei zodii au un talent aparte pentru tot ceea ce presupune consiliere și luarea deciziilor. Ei ar putea fi diplomați, ambasadori, politicieni, judecători, asistenți sociali, secretari și consilieri. Balanțele sunt mai potrivite pentru slujbe de birou, decât pentru slujbe de teren și nu suportă efortul fizic.

Zodia Scorpion. Meseriile cele mai potrivite cu psihologia umană

Nativii Scorpioni sunt foarte buni executanți și se descurcă aproape în orice domeniu. Sunt foarte curioși și învață ușor tot felul de lucruri noi, dar sunt și pretențioși, secretoși sau încăpățânați. Le plac profesiile unde se mai poate descoperi ceva și pot fi atrași de cercetare, medicină, arheologie, fizică, istorie, arhitectură sau psihologie. Pot excela în postura de psiholog. Chiar şi în criminalistică ar putea face o carieră strălucită, mai ales bărbații Scorpion, care au veleități de detectivi. Scorpionii pot fi chirurgi de top, pot fi biochimiști sau consilieri, având în vedere că sunt fascinați de psihologia umană.

Zodia Săgetător. Atrași de călătorii și deplasări

Nativii Săgetători se adaptează foarte ușor în diverse domenii. Azi, poate fi instructor de ski, mâine poate fi inginer. Săgetătorii se mulează după cum se schimbă vremurile și încearcă diverse meserii de unde vin banii ușor și repede, pentru a-și satisface apetitul pentru călătorii și aventuri. Ei caută tot felul de locuri de muncă dinamice, poate legate de transporturi, poate legate de turism, de la stewardese, la manageri de hotel sau de restaurant. Mulți Săgetători, înzestrați cu o inteligență deosebită, pleacă în străinătate și își găsesc profesii potrivite chiar și în comerț sau diplomație. 

Zodia Capricorn. Abilități ascunse de lider

Nativul Capricorn este atras de posturile bine plătite și face tot posibilul să își asigure o situație materială foarte bună. Chiar dacă nu ajunge din tinerețe pe un post bine plătit, el este perseverent, muncește, caută colaborări și lucrează în mai multe locuri pentru a aduna bani. La serviciu, este muncitor, organizat şi prudent, dar și singuratic. Preferă locurile de muncă unde nu depinde de nimeni decât de un singur șef. Poate fi avocat, jurist, consilier, dar și constructor sau mecanic. Are abilități de conducere pentru echipe mici de lucrători și poate ridica munții din loc când vrea.

Zodia Vărsător. Locuri de muncă variate

Nativii Vărsători nu se pot lăuda că sunt ambițioși în ceea ce privește profesia și câștigurile. Sunt genul de angajați care fug de responsabilități și preferă un loc călduț, cu un program scurt, astfel încât să aibă cât mai mult timp pentru ei. Pe de altă parte, nu suportă nici să fie conduși sau dominați de șefi categorici. Preferă firmele mici, cu şefi prietenoşi, cu care să vorbească deschis la orice oră. Își pot schimba des locul de muncă, dar li se potrivesc joburile legate de televiziune, istorie, medicină, psihologie, internet. Câștigurile contează mai puțin, dacă atmosfera este plăcută la muncă.

Zodia Pești. Religie sau psihologie!

Nativii Pești pot avea multe abilități, dar nu se vor dezvolta dacă nu găsesc meseria cea mai potrivită. Nu sunt oamenii potriviți pentru munca brută și nici pentru profesii dure sau statice. Mulți dintre ei au vocație artistică și pot fi desenatori, profesori, creatori de publicitate, jurnaliști, educatori, muzeografi sau decoratori. Femeile pot excela în meșteșuguri frumoase precum broderia sau pot fi specialiști în arta culinară. Unii dintre ei sunt tentați să devină preoți sau profesori de istorie ori de religie. Mulți dintre ei sunt atrași de psihologia umană și pot lucra în departamente de resurse umane.