Zodiile cu două fețe sunt zodiile mutabile sau zodiile duble. Ele sunt reprezentate de câte două simboluri fiecare și sunt caracterizate prin mutabilitate, adică printr-o gândire și personalitate deschisă, sociabilă, schimbătoare, influențabilă, dar capabilă să influențeze la rândul ei.

Ce simboluri au zodiile cu două fețe

Așa numitele zodii duble sunt Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii.

Gemenii și Peștii sunt cel mai ușor de recunoscut precum zodii duble sau mutabile, ele fiind reprezentate prin doi frați și, respectiv, doi pești, adesea orientați către direcții opuse.  

Fecioara este și ea reprezentată de fapt prin două simboluri: figura umană a unei fete și un spic de grâu. Ea este astfel simbolul a două spirite, uman și vegetal.

Săgetătorul este reprezentat și el prin două entități, printr-un arcaș și un cal, având și el două spirite, uman și animal.   

Cele patru zodii duble sau mutabile formează crucea mutabilă pe roata zodiacului, stabilind între ele anumite legături și semnificații, așa cum sunt stabilite legături speciale între zodiile fixe sau zodiile cardinale.

Ce calități și trăsături speciale au zodiile din Crucea mobilă

Cele patru zodii din această cruce au o mare calitate pe care o împărtășesc toate patru și care apare mult mai rar și mai slab reprezentată la celelalte zodii. Iar această mare calitate a lor este spiritul deschis.

Este adevărat că aceste zodii sunt instabile, oscilante, dezechilibrate și dezorganizate, dar ele sunt cele mai cutezătoare, îndrăznețe, inovatoare, cele mai deschise la diverse experiențe și cele care au puterea să își remodeleze viața atunci când alții se resemnează.

Zodiile cu două fețe sunt instabile, dar sunt foarte agile, descurcărețe, inteligente, nonconformiste și neliniștite. Ele nu au ambiția să facă totul perfect precum zodiile fixe, ele au ambiția să facă totul mai bun, mai frumos, mai interesant pentru că destinul lor este să construiască progresul.