Astrologii chinezi au atribuit fiecare lună unuia dintre cele 12 animale care compun zodiacul. Nu doar anii sunt caracterizați prin aceste animale-simbol, ci și luna în care te-ai născut precum și cele 24 de ore ale unei zile. Dar iată care este legătura dintre zodiile chinezești și luna în care te-ai născut.

Luna ianuarie este luna Boului

Boul sau Bivolul este al doilea animal din cercul zodiacului chinezesc, iar anotimpul lui preferat este iarna. Dacă te-ai născut în luna ianuarie, beneficiezi de multe calități din partea acestei zodii. Ești organizată, serioasă și muncitoare. Ai un caracter puternic și un destin norocos, pentru că îți este dat să ajungi pe funcții cu răspundere, să manevrezi banii altora și să conduci afaceri profitabile. Ești îndemânatică și inteligentă și știi cum să îți construiești o carieră frumoasă în orice domeniu ai lucra. Deși ești introvertită, ești considerată atrăgătoare de bărbații care preferă femeile sigure pe ele.

Luna februarie, luna Tigrului

Cel de al treilea animal al zodiacului chinezesc, Tigrul domină luna februarie și are drept element primordial lemnul. Dacă te-ai născut în februarie, principalele tale calități sunt curajul, perseverența și puterea interioară. Ești atrăgătoare, chiar dacă nu ești deosebit de frumoasă, dar ai o energie și o poftă de viață care atrage bărbații ca un magnet. Ești o femeie dinamică, neobosită, muncești mult pentru tine și mereu te implici în proiecte dificile, pe care reușești să le duci la bun sfârșit. Ești sinceră și afectuoasă, iubești mult copiii și animalele și vei lua mereu apărarea celor mai slabi.

Luna martie și influența Iepurelui

Cel de al patrulea animal al zodiacului, corespondent cu zodia Peștilor și elementul lemn este Iepurele. Pentru chinezi este cel mai norocos animal, pentru că el se bucură de longevitate și de o vitalitate ieșită din comun. La români, iepurele este asociat cu frica, dar în zodiacul chinezesc el este asociat cu istețimea, bunătatea, sensibilitatea și norocul. Dacă ești născută în martie, ești o persoană corectă, rezervată, dar foarte inteligentă și beneficiezi de o intuiție puternică. Nu te poate păcăli nimeni pentru că ești vigilentă și abilă, mai ales în afacerile cu bani și investiții.

Luna aprilie, dominată de Dragon

Dragonul este simbolul energiei nestăpânite, a îndrăznelii și inovației. Este al cincilea animal din zodiac, iar elementul său fix este Lemnul. Dacă ești născută în aprilie, ține minte că în anii Dragonului, și mai ales în anii cu element de Lemn, îți va merge cel mai bine. Dragonul are un caracter imprevizibil, poate fi optimist, expansiv și darnic, dar poate fi și capricios. Nu este prea romantic, dar poate iubi cu o putere rar întâlnită, mai ales în cea de a doua parte a vieții. Pentru Dragon este esențial să aibă un scop bine definit în viață și nu va lăsa niciodată timpul să treacă degeaba pe lângă el.

Zodiile chinezești și luna în care te-ai născut

Luna mai și iscusința Șarpelui

Cel de al șaselea animal, al cărui element primordial este Focul, Șarpele se distinge prin abilitate, iscusință și diplomație. Dacă ești născută în luna mai vei primi multe dintre calitățile acestui animal. Șarpele este un om ascuns, dar rafinat, inteligent și cultivat. Știe să comunice când este nevoie, dar niciodată nu își arată sentimentele și emoțiile pentru că nu are încredere în nimeni decât în el însuși. În dragoste, este pasional și stăruitor. Este deosebit de perseverent când are de câștigat ceva important. Iubește confortul, frumusețea și lucrurile fine și face tot posibilul să câștige mulți bani.

Luna iunie și influența Calului

Al șaptelea animal din zodiacul chinezesc, Calul este asociat cu zodia Gemenilor și cu elementul Foc. Calul este iubit de chinezi, are o personalitate plăcută, este amabil, încrezător, deschis și harnic. Dacă te-ai născut în luna iunie, ai o mulțime de calități împrumutate de la Cal: curaj, îndrăzneală, inventivitate și mult optimism. Nu lași nimic în viață să te doboare, dar știi cum să te folosești de cea mai mică treaptă pentru a urca mai sus. Ai o minte ageră și reflexe rapide, îți place activitatea și nu te împaci deloc cu o viață monotonă și sărăcioasă. Vei încerca mereu să îți colorezi viața, indiferent de costuri și consecințe.

Luna iulie este luna Oii

Miezul verii este dominat de Rac, în zodiacul european, și de Oaie sau Capră în zodiacul chinezesc. Este al optulea animal și totodată element fix, de Foc, dar și cea mai frumoasă zodie pentru o femeie. În pofida conotațiilor negative pe care le are uneori oaia, în zodiacul chinezesc este un semn apreciat. Dacă te-ai născut în luna iulie, ești o persoană cinstită, corectă și sensibilă. Iubești natura și copiii, ești creativă și, poate, ai fost înzestrată și cu un talent artistic aparte. Ești foarte generoasă, inclusiv cu străinii, iar viața ea și ea generoasă cu tine. Oaia și cifra 8 sunt simbolice pentru belșug, tihnă și prosperitate.

Luna august și dominația Maimuței

Prima zodie de metal din zodiacul chinezesc, Maimuța este plină de surprize și are o influență deosebită asupra celor născuți în august. Dintre celelalte animale, ea se apropie cel mai mult de om și pune accentul pe creativitate, inteligență, joc, spontaneitate și comunicare. Dacă ești născută în august, cu siguranță ești o persoană foarte inteligentă și descurcăreață, poți rezolva orice problemă complicată și ai fler în afaceri. Ai multă încredere în tine, dar prea puțină încredere în ceilalți și nu îți faci prieteni prea ușor. Zodia Maimuței îți oferă șansa să ajungi cineva și să te bucuri de faimă!

Zodiile chinezești și luna în care te-ai născut

Luna septembrie și personalitatea Cocoșului

Anul acesta este anul Cocoșului, iar dacă ești născută în luna septembrie, cu siguranță această zodie ți-a adus câteva schimbări sau oferte avantajoase. Cocoșul este al zecelea element din astrologia chineză, este asociat metalului și este apreciat pentru firea lui impunătoare. Sunt două tipuri de Cocoși în zodiac, primul singuratic, înțelept și bun gospodar, al doilea, vorbăreț, mândru și îndemânatic. Aceste calități se regăsesc și la persoanele născute în luna septembrie. De asemenea, Cocoșul este apreciat pentru că este ordonat, vioi, activ și direct, dar poate fi și critic sau egoist.

Luna octombrie și influența Câinelui

Anul viitor va fi anul Câinelui, iar cine s-a născut în luna octombrie va avea un an de pomină. Și câinele este o zodie apreciată, despre care chinezii spun că este răsplătită de viață la timpul potrivit. Poate fi o zodie foarte norocoasă, dacă pune accentul pe familie și carieră. Câinele este inteligent, onest și fidel. Își face ușor prieteni, îi ajută pe toți cei care au nevoie de el și este trup și suflet alături de familie, chiar dacă unele rude îl dezamăgesc. Pentru el, sângele apă nu se face. Poate fi înțelegător și îngăduitor pentru oamenii care merită afecțiunea lui, dar foarte rece și ”agresiv” cu cei care vor să înșele.

Luna noiembrie și puterea Mistrețului

Este cel de al doisprezecelea animal al zodiacului chinezesc și are drep element primordial Apa. Chinezii spun despre nativii zodiei Mistreț că sunt cei mai deschiși și mai onești, cei mai transparenți din tot zodiacul. Într-adevăr, Mistrețul este cinstit și direct, adesea vesel și optimist, chiar dacă lucrurile nu merg cum și-ar dori. Dacă te-ai născut în luna noiembrie, ai moștenit toate aceste calități, precum și șansa de a deveni populară în cercul tău de cunoștințe. Poți avansa repede în carieră, te poți bucura de avantaje materiale și poți avea o familie numeroasă, cu care vei fi fericită.

Luna decembrie și influența Șobolanului

Acesta este primul animal din zodiacul chinezesc, dar el corespunde cu ultima lună a anului. Este o zodie de Apă, iar numărul de ordine este 1, individualitatea, deoarece astrologii chinezi consideră că în fiecare dintre noi există ceva din personalitatea Șobolanului, o umbră tăcută din preajma omului. Această zodie este familistă, strângătoare, bine organizată și răbdătoare. Îi plac mesele în familie, petrecerile și distracțiile. Știe să profite de orice oportunitate și rareori îi scapă o afacere bună. Dacă ești născută în decembrie, ești o persoană activă, dar păstrezi multe secrete și nu te lași influențată de nimeni.