Babilonienii au fost primii, cel puțin din informațiile pe care le avem acum, care au împărțit timpul în săptămâni, și fiecare săptămână în 7 zile, conform marilor astre pe care le urmăreau pe cer.

La vremea respectivă, cele mai vizibile erau Soarele, Luna, Venus, Mercur, Marte, Jupiter și Saturn. Acest zodiac, bazat pe cele 7 astre, este vechi aproximativ de la începutul anilor 2000 înainte de era noastră. Și tot de la acest zodiac, vin și numele zilelor.

Luni este ziua Lunii, marți este ziua lui Marte, miercuri este ziua lui Mercur, joi este ziua lui Jupiter, vineri este ziua lui Venus, sâmbătă este ziua lui Saturn, iar duminică este ziua Soarelui, cel mai puternic și mai strălucitor astru, considerat și atunci, ca și acum sursa vieții pe pământ. Astfel că zodiacul babilonian nu se bazează pe numere și pe astre, așa cum sunt cele de azi, ci pe ziua în care ai venit pe lume și astrul ei guvernator.

Ce influențe pot avea astrele asupra zilelor săptămânii

În acele vremuri în care orice lucru era considerat magic, astrele aveau și ele puteri mistice și influențe puternice asupra omului de rând. Datorită celor 7 astre cunoscute, babilonienii au reușit să întocmească primele împărțiri ale timpului și primele calendare.

Alternanța dintre Soare și Lună, și apoi apariția și dispariția celor mai importante constelații din care făceau parte marile astre i-au ajutat să întrevadă câteva dintre secretele cosmosului. Pentru ei, astrele erau ființe magice, energii creatoare și suflete divine.

Era o mare onoare să te naști Luni, de ziua Lunii sau duminica, de ziua Soarelui. Dar și celelalte zile aveau atributele lor speciale. Iată ce se mai știe azi despre zodiacul celor 7 zile ale săptămânii sau zodiacul Babilonului.

Luni – cum sunt persoanele născute luni

Dacă ai venit pe lume într-o zi de luni, Luna este astrul care ți-a oferit o mulțime de calități și câteva trăsături de personalitate speciale. Ești sensibilă, amabilă, plăcută, delicată și modestă. Te adaptezi destul de ușor la schimbările din jurul tău, chiar dacă suferi în tăcere când nu îți convine ceva. În general, însă, încerci să te impui tu, să îți impui ideile și modul tău de a organiza lucrurile. Ești destul de ordonată și ai încredere în propriile puteri. Dar poți fi și posesivă, egoistă, inconstantă și melancolică.

Marți – ce calități au persoanele născute marți

Dacă te-ai născut în ziua săptămânii dominată de Marte, ești curajoasă, dinamică și îndrăzneață. Ai calități de lider și ajungi ușor în poziții de conducere sau încerci să explorezi domenii și universuri noi. Ai un temperament iute, ești nerăbdătoare și insistentă, trăsături care ți-ar putea fi de folos în anumite situații, dacă nu riști să distrugi totul. Trebuie să înveți să fii mai organizată și să îți canalizezi energia impulsivă către ceva constructiv, să nu o risipești pe proiecte fanteziste, pe care nu poți duce la capăt.

Miercuri – trăsăturile speciale ale celor născuți miercuri

Comunicarea și capacitatea de adaptare sunt principalele caracteristici ale persoanelor născute miercuri. Și tu te poți lăuda că ești sociabilă, deschisă, dar și schimbătoare, dacă ziua în care ai venit pe lume este miercuri. Unii te pot considera duplicitară și superficială, dar ai o gândire analitică și foarte riguroasă. Tu te afli sub influența lui Mercur, după cum arată zodiacul moștenit de la babilonieni și preluat apoi de grecii antici. Iar Mercur era deosebit de aprecia în vechea Grecie pentru calitățile lui de bun orator, luptător, negustor și explorator.

Ce influență avea ziua în care ai venit pe lume pentru zodii

Joi – cum sunt persoanele născute joia

Se spune despre Jupiter că este astrul șanselor și al speranțelor, iar el ți-a oferit calități pe care cu greu le mai găsești la nativii născuți în alte zile. Datorită lui ești o fire deschisă, jovială, expansivă și optimistă. Dar ai și tu capriciile tale și ești extravagantă sau chiar fanatică, dacă vine vorba despre pasiunile tale. Uneori ai limba ascuțită și îi critici ușor pe cei din jur. Dar ești apreciată și ți se iartă multe, pentru că știi să te faci plăcută și pentru că ești deosebit de generoasă cu oamenii care îți plac.

Vineri – ce calități deosebite au cei născuți vineri

Dragostea și afecțiunea sunt principalele atribute ale lui Venus. Datorită ei și tu ești afectuoasă, grijulie și darnică. În dragoste, dăruiești multă pasiune și ai o un șarm irezistibil. În plus, ești creativă, iubitoare de frumos, dar poți fi și leneșă sau ahtiată după bani și avere. Nu este exclus ca influența lui Venus să îți ofere din naștere un talent deosebit, la pictură, poezie sau teatru. Dacă ea este patroana zilei în care te-ai născut, cu siguranță ai mai multe calități excepționale pentru care ești admirată.

Sâmbătă – ce trăsături au persoanele născute sâmbăta

Saturn este Învățătorul zodiilor, astrul care ne ghidează în viață, ne provoacă și ne învață cum să facem cele mai bune alegeri, dacă ținem cont de influența lui. Născută sub protecția lui Saturn, ai o fire cumpătată, ușor severă, dedicată și bine organizată. Treci totul prin gândirea ta logică și practică, dar ești și suspicioasă, geloasă și, uneori, morocănoasă. În mod surprinzător, de multe ori ești timidă, exact când nu trebuie și este posibil să pierzi în fața altora mai îndrăzneți, care nu își iau niciodată măsuri de siguranță.

Duminica – cum sunt persoanele născute duminica

Ai cea mai copilăroasă, capricioasă și schimbătoare fire dintre toate celelalte șase zodii. Ai o imaginație bogată, ești îndrăzneață și mândră și știi cum să atragi atenția asupra ta. Fii atentă să nu devii prea gălăgioasă și incomodă pentru cei din jur. Pe de altă parte, Soarele arată că poți avea un destin deosebit, poți deveni lider, poți conduce echipe mari de oameni și poți realiza lucruri despre care se va vorbi pe viitor. Poți fi un exemplu pentru ceilalți, dacă înveți să dăruiești și să comunici deschis!