Zodiacul străvechi cuprinde 12 zodii, aproximativ concomitente cu cele 12 luni ale anului, împărțite pe anotimpuri și elemente primordiale. Semnele zodiacului au fost calculate în funcție de poziția Soarelui față de cele 12 constelații vizibile cu ochiul liber în timpurile străvechi.

Dar studiile NASA din ultimii ani au demonstrat că există o a 13-a constelație, Ophiucus, în care Soarele petrece aproape la fel de mult timp ca în celelalte și este la fel de importantă precum Racul sau Săgetătorul.

Datorită ei și datorită faptului că mișcarea de precesiune a Pământului (n.r.: deplasarea lentă a axei de rotație) este cu totul alta decât acum 2.000 de ani, Soarele traversează fiecare zodie mult mai devreme decât era cunoscut.

Care este zodia ta după noile calcule

Urmărește mai jos perioada reală a zodiei în care te-ai născut și află care sunt acum caracteristicile și trăsăturile de bază ale semnului tău astral.

Berbec – 19 aprilie – 13 mai
Enigmatic, impredictibil și activ. Este mereu pe fugă și niciodată nu îi ajunge timpul pentru tot ceea ce vrea să realizeze. Foarte rar îl satisface ceva, iar cee ace îl face cu adevărat fericit e doar dragostea sinceră.

Taur – 14 mai – 19 iunie

Este omul deciziilor, dar tot ceea ce face se referă doar la el și la familia lui. Este dinamic și direct, materialist și orientat spre carieră, dar are și perioade în care pune confortul lui înainte de orice.

Gemeni – 20 iunie – 20 iulie
Pragmatic și perseverent, se orientează imediat după cum bate vântul și după cum poate obține mai multe avantaje. Este foarte interesat de carieră, societate, noutăți și călătorii, însă iubește și singurătatea în anumite perioade din viața sa.

Rac – 21 iulie – 9 august
Sociabil, spontan și vorbăreț în cercurile de prieteni, poate fi taciturn și retras în viața intimă. Dar este inteligent și știe cum să se schimbe în funcție de interese și să se apropie de oamenii care i-ar putea fi de folos.

Leu – 10 august – 15 septembrie
Sensibil, tenace și devotat, înflorește cu adevărat când este iubit și când are o familie care să îl susțină. Cariera este importantă, dar realizările personale, visurile și pasiunile lui vor fi mereu pe primul loc.

Fecioară – 16 septembrie – 30 octombrie
Semn autoritar și serios, este deosebit de ambițios și ajunge foarte sus, dacă se orientează în carieră. Are însă o doză de răutate și egoism pe care cei din jur o condamnă, dar cu care trebuie să se obișnuiască.

Balanţă – 31 octombrie – 22 noiembrie
Adaptabil, conștiincios, cu un simț estetic deosebit, își organizează viața după principii cât mai clare și armonioase. Cu toate acestea, în momentele de cumpănă nu este decis și are nevoie de susținere.

Scorpion – 23 noiembrie – 29 noiembrie
Diplomat și abil, echilibrat și inteligent, cucerește aprecierea celorlalți, dar puțini știu cu adevărat ce gândește și ce simte. Are spirit justițiar, dar și momente în care nehotărârea lui poate atrage necazurile.

Ophiuchus – 30 noiembrie – 17 decembrie

Iubitor de pace, creativ, poetic, inventiv. Se bucură de o intuiție puternică, este sensibil și introvertit, dar foarte atașat de persoanele apropiate. Se lasă ușor influențat de ceilalți și nu are întotdeauna suficientă încredere de sine.

Săgetător – 18 decembrie – 18 ianuarie
Hotărât, tenace și curios, are o mare doză de egoism și ia decizii întotdeauna în favoarea lui, fără să țină prea mult cont de cei din jur. Pune mai mult preț pe libertate și independență, decât pe stabilitate și dragoste.

Capricorn – 19 ianuarie – 15 februarie
Muncitor și dinamic, este optimist atâta vreme cât lucrurile se desfășoară așa cum dorește el și obține ceea ce vrea. Când dă de greu, devine dificil, instabil și nu reușește să mai comunice cu nimeni.

Vărsător – 16 februarie – 11 martie
Responsabil, harnic, dar și puțin dezorganizat, este genul de om pe care te poți baza la nevoie, dar care poate comite și greșeli ireparabile. Are simțul datoriei și al dreptății foarte pronunțat, ceea ce este de apreciat.

Peşti – 12 martie – 18 aprilie

Intuitiv, afectuos, dar și imprevizibil, are nevoie de libertate și de multă susținere afectivă. Este o fire creativă și se plictisește repede dacă este îngrădit de reguli și norme restrictive. Este mereu în căutare de nou și de schimbare.

sursa foto: 123rf.com